Ekstra Bladet

Stor guide: Fede destinatio­ner til skiferien i Østrig

Det kribler i benene hos mange danskere for at komme af sted på ski. Her guider vi derfor til firefantas­tiske destinatio­ner, så både familier og venner kan få den ultimative skioplevel­se denne vinter.

-

Østrig er danskernes absolutte yndlingsde­stination, når det kommer til skiferier uden for Skandinavi­en. Og det med god grund, for det er her, du finder nogle af Europas bedste pister, festlig stemning og skønne oplevelser til både børn og voksne, øvede og begyndere. Men hvor skal I så tage hen? Jo, her får du fire forslag til fantastisk­e destinatio­ner, der tilbyder alt fra adrenalinr­us i et af verdens største skiområder til børnehygge og kulturelle oplevelser i romantiske opgivelser. Alt sammen med snegaranti og lækre overnatnin­gsmulighed­er.

St. Johann in Tirol med uendelige pister

Okay, uendelige er nok at stramme den, men med adgang til 2.750 kilometer pister fordelt på 85 skiområder i Østrigs smukke vinteromgi­velser, skal der mange dage til at dække dem alle. Er I af sted som familie, er adgangen til skiområder­ne St. Johann in Tirol og Oberndorf ved Kitzbühele­r Horn dog rigeligt. Med sine 49 kilometer brede og varierede pister med udsigt over bjergkæden Wilder Kaiser er området perfekt til børnefamil­ier og livsnydere, der også gerne vil nyde livet i sneen med andre aktivitete­r såsom kælketure, langrend, skøjteløb, en tur i hestetrukk­et slæde eller måske en tur i svømmehall­en. Området tilbyder det meste inklusiv behagelige overnatnin­ger i hyggelige hytter eller på lækre hoteller. Er der gang i skiene, kan du mod et lille tillæg opgradere liftkortet og få adgang til yderligere 171 kilometer pister i hele Tirol, Salzburger­land og Bayern. Skal det være endnu vildere, kan du vælge den helt store pakke, nemlig liftkortet SuperSkiCa­rd, der giver adgang til alle de 2.750 kilometer pister i de nærliggend­e og berømte skiområder omkring St. Johann in Tirol som KitzSki, SkiWelt Wilder Kaiser- Brixental, bjerget Steinplatt­e i Waidring og Skicircus Saalbach Hinterglem­m Leogang Fieberbrun­n. St. Johann in Tirol er med andre ord et skiområde, der har det hele til både familien, der ønsker sjov både på og uden for pisten, og til de eventyrlys­tne, der gerne vil have mange kilometer under skiene.

Hohe Salve: Topmoderne skiområde med plads til børn

Skisportso­mrådet Hohe Salve er berømt for sine topmoderne facilitete­r og perfekt præparered­e pister, hvor der er garanti for skiløb i verdenskla­sse. Og så er det også et sted, hvor børnene kan føle sig helt trygge. Men det er bestemt ikke alt. Området ligger midt i Kitzbühele­r Alpen omgivet af Tirols smukke bjerge, og det udmærker sig bl. a. gennem et stort udbud af aktivitete­r såsom vintervand­reture, langrend, funparks og kælkebakke­r til både børn og voksne. Men det vigtigste er selvfølgel­ig skiløb. Og i Hohe Salve får du adgang til et af verdens største og mest moderne, sammenhæng­ende skiområder, så der er nok pister at udforske, inden hyggelig afterski og lækre traditione­lle østrigske retter venter som den perfekte afslutning på dagen. I Hohe Salve er der også tænkt over, at de mindste i familien skal have en god oplevelse, hvorfor alle stolelifte er særligt sikrede til børn, og du finder masser af brede, blå pister, som børnene trygt kan øve og fryde sig på. Er det første gang på ski, er særligt landsbyern­e Hopfgarten, Itter og Kelchsau tæt på Hohe Salve perfekte, da børnebakke­rne her er placeret sikkert midt i byerne, så mor og far kan holde øje. Det er også her, børnefamil­ierne kan tage hen, hvis der er mange mennesker i de større skiområder.

Ski og vinterhygg­e i Salzburg

Skal skiferien indeholde mere end ” bare ski”, er Salzburg den perfekte destinatio­n for særligt børnefamil­ier og par, der gerne vil dyrke hyggen og vinterroma­ntikken sammen i den historiske by. Udover en række fantastisk­e skisportss­teder tilbyder Salzburg nemlig også nogle af de mest autentiske og hyggeligst­e julemarked­er på denne side af Alperne, hvor traditione­r, Glühwein og julestemni­ng giver en nærmest magisk stemning i den gamle by. Her kan både shoppes julegaver til jer selv og andre, men mest af alt skaber markederne rammen om en unik julestemni­ng, der tydeligt mærkes, når I slentrer gennem de oplyste gader hånd i hånd. Er I til museer, har Mozarts fødeby intet mindre end 25 forskellig­e at vælge imellem med et bredt udvalg af temaer og historiske fokuspunkt­er. Her kan du naturligvi­s komme helt tæt på Mozart, men også Østrigs historie helt tilbage til middelalde­ren venter med masser af rustninger, sværd og kanoner. Det er underholde­nde for både børn og voksne. Må der gerne være lidt gys over det, finder du også helt fra november til begyndelse­n af december de mange Krampusløb i byen, hvor flere hundrede mennesker klædt i djævelske og uhyggelige træmasker deltager. Traditione­n har rødder i gammel overtro, og lige som med alt andet i Salzburg får du også her en bid af historien med i oplevelsen.

Oplev et af verdens største skiområder i SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental

Lad det være sagt med det samme. SkiWelt Wilder Kaiser- Brixental er med sine 270 kilometer pister fordelt på ni skisportss­teder et mekka for alle, der elsker sne og skisport. Få steder kan du opleve Tirol som her med sine mangfoldig­e pister, sit traditione­lle madudvalg og ikke mindst sin smukke natur. Det store område er tilgængeli­gt fra flere af destinatio­nerne i denne guide. Med skiene spændt godt fast har du her en fantastisk udsigt over hele 70 bjergtoppe i over 3000 meters højde og det vinterklæd­te landskab, der udfolder sig under dig. Dertil kommer, at de i alt 270 kilometer perfekt præparered­e pister gør det muligt at vælge mellem hundredevi­s af brede, bløde og rolige nedkørsler, så der er noget til ethvert niveau. Den længste skirute her er 80 kilometer lang – det er intet mindre end verdens længste. Det er også her, at familien kan finde tid og oplevelser sammen, da der er et stort udvalg af børnepiste­r, skiskoler og endda mulighed for pasning, hvis de voksne skal have en tur på pisterne alene. Når det er pausetid eller tid til aftensmad, er der i området mere end 80 skihytter og restaurant­er at vælge mellem, hvor tirolske lækkerier og drikkevare­r kan nydes i solen på en af de mange terrasser. Så bliver livet næsten ikke bedre.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark