Ekstra Bladet

MAN BINDER OS PÅ MUND OG HÅND

Det tyske fodboldlan­dshold turde, hvor det danske tøvede

- cash- k/ritzau/

– Man binder os på mund og hånd, lød det i Poul Henningsen og Kai Normann Andersens protestsan­g mod besættelse­smagten under Anden Verdenskri­g, og nu sender det tyske fodboldlan­dshold samme besked til FIFA.

Et billede siger mere end 1000 ord. Det ved de tyske spillere, der fremførte en stille protest, da alverdens fotografer tog det traditione­lle holdbilled­e af fodboldstj­ernerne inden VMmødet mod Japan.

FIFA har tidligere truet med både bål, brand og gule kort, hvis alt ikke kører efter fodbold- bossernes vilje, men markeringe­n fik umiddelbar­t ingen konsekvens­er, og kampen blev kort efter fløjtet i gang.

Det tyske fodboldfor­bund forklarede efterfølge­nde, at spillerne valgte at lave markeringe­n i en protest over, at målmand Manuel Neuer ikke kunne bære One Love- anførerbin­det i Qatar.

En selvfølge

Det regnbuefar­vede armbind skulle ellers have vist de tyske værdier, som handler om mangfoldig­hed og gensidig respekt.

– Det handler ikke om et politisk budskab: Menneskere­ttigheder erikke til forhandlin­g. Det burde være en selvfølge. Det er det desværre stadig ikke. Derfor er dette budskab så vigtigt for os. At forbyde os at spille med anførerbin­det er som at forbyde os at sige noget, lød det fra det tyske forbund.

En trussel fra FIFA om sportslige sanktioner i tilfælde af bru gaf O ne Lovean førerbinde­t fik Tyskland, Danmark og fem andre lande tila t bøje sig. Derfor skiftede Simon Kjær også sita n førerbind inden kampen mod Tunesien. Det skete, uden at de danske spillere benyttede lejlighede­n til at vise deres utilfredsh­ed foran FIFA- pinger, sheiker og millioner af tv- seere.

Det formåede tyskerne at gøre – uden at sige et ord.

Læs mere i Sporten

 ?? FOTO: ANNEGRET HILSE/ REUTERS ?? Det tyske fodboldlan­dshold sendte en stille, men tydelig protest.
FOTO: ANNEGRET HILSE/ REUTERS Det tyske fodboldlan­dshold sendte en stille, men tydelig protest.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark