Ekstra Bladet

Du skal bevæge dig

-

Er du en af dem, der har et klassisk kontorjob, hvor du sidder ned det meste af dagen, har Marie Merrild et par gode råd:

– Tro på, at de små skift i din arbejdssti­lling har en betydning for kroppen. Du skal huske at rejse dig op flere gange om dagen, og ti minutter ad gangen er faktisk nok til, at kroppen mærker en velkommen forandring, siger hun og tilføjer:

– En smule bevægelse og styrke vil gøre os modstandsd­ygtige over for en lang, stillesidd­ende arbejdsdag og betyde, at vi i langt mindre grad vil være præget af muskelspæn­dinger og skavanker i kroppen.

Læg en strategi

Men det kræver ifølge ergoterape­uten, at man er villig til at lægge en strategi for de små ændringer i løbet af arbejdsdag­en, og at man har de rigtige remedier.

– Det gælder om at få inkorporer­et de små skift i din hverdag. Nogle vil for eksempel have godt af at sætte en alarm, så man husker at variere sin arbejdssti­lling.

– Sørg for at have en stol, der har god støtte i ryggen, kan køre op og ned og vippe i sædet. Læn dig tilbage i kontorstol­en og vip på stolen, lige så snart du har mulighed for det. Alternativ­t kan man, hvis man har et hæve- sænkebord, stå op og arbejde, siger hun afsluttend­e.

 ?? FOTO: COLOURBOX ?? Smerter og ømhed i skuldre kan være tegn på, at man sidder for længe ved computeren uden at ændre arbejdssti­lling.
FOTO: COLOURBOX Smerter og ømhed i skuldre kan være tegn på, at man sidder for længe ved computeren uden at ændre arbejdssti­lling.
 ?? FOTO: COLOURBOX ?? Den såkaldte ’ musehånd’ er en klassiker i forhold til kontorskav­anker.
FOTO: COLOURBOX Den såkaldte ’ musehånd’ er en klassiker i forhold til kontorskav­anker.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark