Ekstra Bladet

200.000 PÅ VÆGTTAB VORES LIV

Det var først, da hun begyndte at arbejde med vaner frem for kostplaner, at tallene på badevægten begyndte at gå nedad – og blive der

- KIRI KIM LASSEN JENSEN redaktione­n@ eb.dk

Hjemme hos 34- årige Trine Sørensen er der ikke nogen madvarer, der er forbudt.

Hun har for længst også droppet idéen om at tælle kalorier, for selvom hun til daglig arbejder som økonomiche­f i et boligselsk­ab, gider hun ikke blande unødvendig­t forvirrend­e tal og regnestykk­er ind i sin kost. Til gengæld har hun den ene regel, at der altid skal være et grønt element på tallerkene­n.

– Jeg har, som mange andre der ønsker at tabe sig, brugt alt for meget tid på at regne mit kalorieind­tag ud, og jeg har nok brugt de første 200.000 kroner på at forsøge at tabe mig. Og det virkede jo også i korte perioder, men så sneg kiloene sig på igen. Så jeg havde brug for at gribe det anderledes an, siger Trine Sørensen, som bor i Halling lidt nord for Aarhus.

I dag er det fire år siden, at Trine Sørensen tog styring over sit vægttab, og de tre første år tabte hun i gennemsnit seks kilo om året.

– Jeg vejede 104 kilo, da jeg gik i gang, og jeg er lige ved at nå mit næste delmål, som er at veje 88 kilo til jul. Hellere mange små, men realistisk­e mål, så snubler man ikke i dem, siger hun.

Trine Sørensen har altid været stærk og i god form. Hun elskede at dyrke holdfitnes­s og brugte meget tid på det. Derfor var det først, da vægten rundede 100 kilo, og de mange kilo begyndte at besvære hende, at hun slog bremsen i.

– I virkelighe­den begyndte alarmklokk­erne at ringe, da jeg passerede først 80 og så 90 kilo, og så spiste jeg på min usikkerhed, fordi jeg ikke var en succes. Derfor nåede jeg også op over 100 kilo, før jeg mærkede, at jeg var ved at miste en stor del af mig selv, simpelthen fordi jeg var blevet for stor.

En særlig bog blev en øjenåbner for hende: Morten Elsøes populære ‘ Slut med forbudt’ ændrede Trine Sørensens måde at anskue sit vægttab på.

– Min første reaktion var bare: ’ What’. Det var revolution­erende at tænke i vaner frem for kostplaner. At mærke sult og mæthed aktivt, og at det var okay at snacke og springe morgenmade­n over, hvis man ikke havde lyst. Alle ved jo, at det er dagens vigtigste måltid, men det er det altså kun, hvis man er sulten – ellers er det blot unødvendig­e kalorier, siger hun.

Glad for spejlbille­de

Det har været vigtigt for Trine Sørensen at have sig selv med hele vejen, og første skridt har været at anerkende, at et varigt vægttab tager tid:

– Succesrate­n bliver både mere overskueli­g og lettere, når man sætter mange små, men realistisk­e mål for sig selv. Jeg vil hellere satse på to kilo ad gangen end fem kilo, for det er sat lavt nok til at lykkes.

Med vægttabet har Trine Sørensen fået den del af sig selv tilbage, overvægten havde taget fra hende.

Fem gange om ugen kan man finde hende i fitnesscen­tret, hvor hun blandt andet også er holdinstru­ktør på et crossfit- hold.

– Jeg slapper meget mere af i min krop, også selvom jeg ikke er helt tilfreds endnu. Når jeg ser mit spejlbille­de, bliver jeg glad. For hende, der kigger tilbage, er i proces. Og om slutmålet så ender på 75 eller 80 kilo er lidt underordne­t, for det ved jeg først, når jeg når den vægt. Og det tager den tid, det skal tage.

Alle ved jo, at det er dagens vigtigste måltid, men det er det altså kun, hvis man er sulten

 ?? PRIVATFOTO ?? Fik nok
Da badevægten ramte 100 kilo, blev det for meget for Trine Sørensen. I dag har hun et meget bedre forhold til sin egen krop.
PRIVATFOTO Fik nok Da badevægten ramte 100 kilo, blev det for meget for Trine Sørensen. I dag har hun et meget bedre forhold til sin egen krop.
 ?? PRIVATFOTO ?? Gennem årene har Trine Sørensen brugt mange penge på dyre diætister og personlige trænere uden det store held.
PRIVATFOTO Gennem årene har Trine Sørensen brugt mange penge på dyre diætister og personlige trænere uden det store held.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark