Ekstra Bladet

’ Det påvirker mig sgu’

-

Det fylder så meget for mig. Også emotionelt

DOHA ( Ekstra Bladet): – Vi er ikke bare mænd, der er hugget i sten. Det påvirker mig det her.

Puha.

Den var hård for Peter Møller.

Fodbolddir­ektøren i DBU viste en side, man sjældent ser, da han gik op på podiet for at deltage i et pressemøde, der vil stå tilbage som et af de mere bemærkelse­sværdige.

Man godt og grundigt vred på FIFA.

Med hakkende stemme løb Peter Møller ikke fra, at den seneste tids raseri og kritiske historier mod unionen har ramt ham afsindigt hårdt i maveregion­en.

’ Vi bliver straffet’

Reaktioner­ne oven på DBU- beslutning­en om at droppe One Love- armbindet, der kunne have udløst ’sportslige sanktioner’ af FIFA, har været hårdere end forventet. Han gik så vidt som at sige, at han på et tidspunkt tænkte på, om det overhovede­t var værd for Danmark at afvikle kampen mod Tunesien.

Da de skrevne medier efterfølge­nde fik mulighed for at stille opfølgende spørgsmål, uddybede han den tanke.

– Jeg bruger meget energi på at tale med jer. På hele problemati­kken. Det fylder så meget for mig. Også emotionelt. Det påvirker mig sgu. Jeg læser jo, hvad I skriver. Jeg hører jo, hvad folk synes.

– Jeg synes jo, vi prøver at stå op for noget, der er godt, men vi er ikke kommet igennem med det, og det har så fået en anden klang hos danskerne.

– Vi bliver straffet, fordi vi prøver at gøre noget, og så kan man altid gradbøje, om vi skulle have gjort mere. Jeg er i hvert fald overrasket over de vinkler og den drejning, det har taget hos jer. Der bliver ringet til politikere, til ministre. Jeg synes, der er gået fuldstændi­g selvsving i, at vi i Danmark går så meget op i menneskere­ttigheder. Det glæder jeg mig til at se, når jeg kommer hjem, fortalte han.

– Men skulle I ikke have gjort mere?

– Jeg har hørt mange scenarier om, hvad vi kunne have gjort. Igen. Vi ville ikke risikere at løbe ind i en sportslig straf, for vi er her for at spille fodbold.

FIFA- frastødels­e

Et kvarter inden havde den indtil nu ’ forsvundne’ DBU- formand, Jesper Møller, annonceret, at unionen har valgt at stoppe støtten til den udskældte FIFApræsid­ent Gianni Infantino oven på hele virakken om One Love- bindet.

DBU er rasende. De er vrede.

– Det er jo helt tydeligt, at I er frastødt af FIFA, og I holder hårdt fast i, at I ikke vil trodse dem, hvis det koster noget på det sportslige plan. Men er I alligevel så sure på dem, at I overvejer, om det ikke længere er værd at spille VM?

Peter Møller tøver i et par sekunder.

– Det tror jeg, det er. Det kan du også se på tilskuerne og sikkert også på seertallen­e, når de kommer.

– Vi elsker jo det her spil, men jeg er frustreret over den top, vi har. Jeg er frustreret over den måde, de taler på. At tingene er kørt, som de er kørt i FIFA.

– På den ene side slår jeg ud med armene, og på anden side mener jeg, at det simpelthen ikke kan være rigtigt, at det er sådan her.

 ?? ?? – Vi bliver straffet, fordi vi prøver at gøre noget, og så kan man altid gradbøje, om vi skulle have gjort mere, siger Peter Møller.
– Vi bliver straffet, fordi vi prøver at gøre noget, og så kan man altid gradbøje, om vi skulle have gjort mere, siger Peter Møller.
 ?? ?? Michel Wikkelsø Davidsen mwd@ eb.dk
Michel Wikkelsø Davidsen mwd@ eb.dk
 ?? ?? foto@ eb.dk
Lars Poulsen Pou
foto@ eb.dk Lars Poulsen Pou
 ?? ?? mgw@ eb.dk
Mads Glenn Wehlast
mgw@ eb.dk Mads Glenn Wehlast
 ?? glud@ eb.dk ??
glud@ eb.dk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark