Ekstra Bladet

Falder ned som et lam

Sprang op som en løve

-

DBU falder til patten igen som dikkende lammehaler

SÅ DUKKEDE han endelig op. DBU’s formand, Jesper Møller. Og han var vred. Uha da, da. Det var lige, så han dirrede.

Det er balladen med anførerbin­det, der har fået formanden og advokaten fra Aalborg op at køre.

– Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Jeg er skuffet og vred.

OG SÅ ER der også det, at FIFA’s præsident Gianni Infantino har kaldt sine og Qatars kritikere for racister og hyklere. Jesper Møller føler sig ramt. Nok kæmper han ikke selv for migrantarb­ejderne i Qatar – det lader han andre i DBU om – men han vil altså ikke kaldes racist.

– Jeg er bestemt ikke tilfreds med at blive kaldt racist eller hykler. Det er uacceptabe­lt. Det har jeg tilkendegi­vet over for FIFA’s præsident. Lad mig sige det sådan, at vi ikke er enige.

Men nu er det nok, må vi forstå. Danmark kan ikke støtte Gianni Infantino, når han er på genvalg på FIFA’s kongres i Rwanda til marts. Det meddelte den alvorstyng­ede Møller på pressemøde­t i Doha.

DET ER DER sådan set ikke noget nyt i. Det gjorde DBU og de nordiske lande heller ikke for fire år siden i Paris, hvor Infantino havde støtteerkl­æringer fra 195 ud af FIFA’s 211 medlemslan­de.

Denne gang oplyser Jesper Møller, at Infantino har støtte fra 207 ud af de 211 lande. Vi ved, at Norge, Danmark og Tyskland har givet Infantino det røde kort. Og Sverige har også sent onsdag meldt ud, at de heller ikke støtter Infantino.

Tallene afslører – hvis de altså er korrekte – at den nordiske musketer- ed er brudt. Det vil sige, at Færøerne, Island og Finland skulle have valgt at støtte Infantino.

PRÆSIDENTE­N for det finske fodboldfor­bund, Ari Lahti, sagde for en uge siden til avisen Alti Sanomat, at han støtter FI

FA, fordi det finske fodboldfor­bund hvert år modtager et betydeligt beløb fra FIFA til udviklinge­n af finsk fodbold.

Og så tilføjede han:

– Det er vigtigt for det finske fodboldfor­bund og finsk fodbold, at vi optræder som saglige. Vi ønsker ikke at vende ryggen til FIFA.

Han har da også selv været i Qatar på FIFA’s regning, og han skal derned igen til finalen, selv om Finland ikke deltager ved slutrunden.

Lahti understreg­er, at FIFA betaler alle omkostning­er til turene.

DEN FINSKE fodboldpræ­sident er således glad for Infantino.

– Vi har støttet Infantino før og sendt et støttebrev, siger Lahti til den finske avis.

HVIS JEG skal konkludere på pressemøde­t med Jesper Møller og kompagni, er det, at det blev holdt for at tage presset fra spillere og Kasper Hjulmand.

DBU er to gange faldet til patten i forhold til FIFA.

Først var det træningstr­øjerne med menneskere­ttigheder for alle, der blev droppet, og siden ville forbundet ikke trække et gult kort på grund af anførerbin­det.

NU BLIVER der ikke lagt op til flere aktioner. Det er slut. Nu skal det handle om fodbold, og så vil Jesper Møller herfra og til juleaften fortælle, at han er i kritisk dialog med FIFA.

Men DBU melder sig ikke ud af FIFA. For også DBU får væsentlige indtægter fra Infantinos pengetank. Alene deltagelse­n ved VM kaster 78 millioner kroner af sig. Oveni kommer der penge for point og vundne kamp.

JESPER MØLLER sprang op som løve. Det var den rolle, han skulle spille, men slaget er tabt.

DBU falder til patten igen som dikkende lammehaler.

 ?? JAN JENSEN, EKSTRA BLADET FOTO: LARS POULSEN ?? Uha, hvor var DBU- formand Jesper Møller vred.
JAN JENSEN, EKSTRA BLADET FOTO: LARS POULSEN Uha, hvor var DBU- formand Jesper Møller vred.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark