Ekstra Bladet

GIFTIG MAIL FRA TULLE

HÅRDT OG BRUTALT: Morten Messerschm­idt anklages for at fordreje oplysninge­r til DF’s advokat og stå bag fup- program til EU

- PER MATHIESSEN JAMES KRISTOFFER MILES pma@eb.dk; jkm@eb.dk

Hvor hårdt vil de tidligere kammerater i Dansk Folkeparti gå i kødet på hinanden?

Det har været det helt store spørgsmål før genopførel­sen af Meld- og Feldsagen ved Retten på Frederiksb­erg,

Svaret kom i går: Det bliver hårdt og brutalt.

Mod slutningen af første retsmøde fremlagde sagens to anklagere nemlig en hidtil ukendt mailtråd, som stammer fra tidligere DFformand Kristian Thulesen- Dahl.

Alvorlig mistillid

I mailen udtrykker den tidligere Meld- kasserer Anders Vistisen – og medlem af EU- parlamente­t – alvorlig mistillid til den nuværende DF- formand, Morten Messerschm­idt, som siden er blevet tiltalt for EU- svig og dokumentfa­lsk.

De to fremstår ellers som gode allierede i offentligh­eden.

Men ifølge mailen fra marts 2017, som også involverer partiets tidligere uhyre magtfulde pressechef, Søren Søndergaar­d, er Vistisen bekymret for, at Messerschm­idt har givet falske oplysninge­r til DF’s advokat, Kåre Pihlmann, som lavede et juridisk notat om DF’s ansvar i Meldog Feld- sagen.

’ Efterratio­nalisering’

Ifølge Vistisen har oplysninge­r fra Messerschm­idt – og hans medtiltalt­e assistent Søren Peter Jensen – været påvirket af ’ i bedste fald efterratio­nalisering og i værste fald ansvarsfor­flygtigels­e’. Det skriver Vistisen til pressechef Søren Søndergaar­d.

Sidstnævnt­e vælger derfor at advare Kristian Thulesen- Dahl.

’ Denne sag – og Jørn Dorhmanns, Anders Vistisens og Morten Messerschm­idts adfærd og indbyrdes elendighed­er går mig alvorligt på – og truer Dansk Folkeparti på flere måder, end jeg kan overse,’ skriver pressechef­en.

Messerschm­idts mangeårige EU- assistent, Søren Peter Jensen, er i sagen tiltalt for dokumentfa­lsk for sin rolle i tilblivels­en af en falsk hotelkontr­akt. Den blev brugt til at skaffe knap 100.000 kroner fra EU i forbindels­e med DF’s sommergrup­pemøde i Skagen i august 2015.

Falsk program

EU- medarbejde­ren stod også for at skrive et falsk konference- program ned, som blev sendt til EU.

Af e- mailen fremgår det, at Søren Peter Jensen umotiveret skulle have forklaret til Anders Vistisen, at konference­programmet var lavet efter instruks fra Morten Messerschm­idt, så sagen kunne gå i orden og pengene udbetales.

Det afviste Søren Peter Jensen dog i retten. Han kunne i hvert fald ikke huske det. Han afviste også, at han overhovede­t havde talt med Anders Vistisen om sagen.

Begge de tiltalte nægter sig skyldige.

Denne sag truer Dansk Folkeparti på flere måder, end jeg kan overse

 ?? FOTO: MARTIN SYLVEST/ RITZAU SCANPIX ?? Det tyder på blodige sammenstød mellem de gamle partifælle­r under Meld- og Feld- sagen. Fløjlshand­skerne er smidt
FOTO: MARTIN SYLVEST/ RITZAU SCANPIX Det tyder på blodige sammenstød mellem de gamle partifælle­r under Meld- og Feld- sagen. Fløjlshand­skerne er smidt

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark