Ekstra Bladet

OLIVER I VIRUSHELVE­DE

- PETRA AKULLU MØLLER PRIVATFOTO pvm@ eb.dk

Når det kommer til RS- virus, er det oftest på femtedagen, at de forkølelse­slignende symptomer topper.

Så Frederikke Dinnsen fra Kolding håbede, at hendes næsten spæde søn, Oliver, snart ville få det bedre efter en indlæggels­e på Kolding Sygehus – han havde fra fødslen haft besvær med vejrtrækni­ngen.

På Olivers femte dag med indlæggels­e tog Frederikke sig en lur, Der var en sygeplejer­ske, som holdt øje med sønnen, ved siden af hende.

Bange for at miste ham

Da Frederikke vågnede, var hun omgivet af læger og sygeplejer­sker. De kunne efterfølge­nde fortælle, at de havde ringet til Odense Universite­tshospital.

– Der stoppede det hele for mig, fordi jeg vågnede op og troede, at det toppede om natten, og at det nu skulle til at gå bedre. Min eneste tanke var, hvornår de kom ind og sagde, at han skulle døbes. Jeg kunne næsten ikke få mig selv til at kigge på ham, fordi jeg var bange for, hvornår jeg mistede ham.

Den lille dreng på kun få uger uger blev lagt til at sove helt og kørt afsted mod Fyn i en ambulance, hvor der ikke var plads til forældrene. De kørte en halv time senere, da personalet ikke ville have, at forældrene kørte lige bagved, hvis de blev nødt til at holde til siden.

Da forældrene kom op på intensivaf­delingen på Odense Universite­tshospital, blev de mødt af en masse apparater. Heldigvis var sønnen vågen, og de næste

Lille Oliver på hospitalet med RS-virus, som bestemt ikke er til at spøge med.

to- tre dage gik med at blive tilset i Odense, før turen gik tilbage til Kolding Sygehus.

Ikke rask endnu

Efter en tur i sonde og cpap

respirator, endnu en

gang, hvor forældrene ikke havde mulighed for at komme helt tæt på deres dreng i længere tid ad gangen, fik forældrene endelig den gode nyhed om, at de kunne komme hjem.

– Men han var syg, og det

er han stadig. Han er meget snottet, hoster og har indtræknin­ger ( fordybning­er ved vejrtrækni­ng, red.), men ikke noget, der er blevet værre.

Oliver har dog døjet med hosteanfal­d, opkast, en

Min eneste tanke var, hvornår de kom ind og sagde, at han skulle døbes

masse lægebesøg og åbne indlæggels­er siden udskrivels­en.

Ny virus

Han har ovenikøbet fået raget en helt ny virus til sig, som han heldigvis ikke har været plaget af voldsom grad.

– Vi har ikke haft en baby, der har været rask endnu, siden vi startede dette forløb, slutter Frederikke. i lige så

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark