Ekstra Bladet

EN HÆRSKARE AF UNDERLEVER­ANDØRER

- Henrik Schaufuss Hostrups Have 24 Frederiksb­erg C

Uffe Gardel har i lederen på bagsiden af Ekstra Bladet i går fokuseret på et nedbrud hos Nets for et stykke tid siden, som gjorde, at NemID og MitID ikke virkede i flere dage. Årsagen var blandt andet dårligt testede nødprocedu­rer.

Det med manglende test af nødprocedu­rer har man for nylig set et andet eksempel på, nemlig den dag da stort set al togdrift stoppede på grund af et hackerangr­eb på et af DSB’s eller Banedanmar­ks systemer, og fordi nødprocedu­rerne ikke virkede. Hackerangr­ebet og nedbruddet skete hos en underlever­andør.

Jeg tror, at et af problemern­e ved digitalise­ringen af vort samfund er, at opbygninge­n er spredt ud på en hærskare af leverandør­er og underlever­andører i et omfang, som gør det meget svært at holde styr på.

Opsynet med nødprocedu­rer og it- sikkerhed i bred almindelig­hed hos firmaer, som bestyrer vigtig infrastruk­tur, i det omfang et sådant opsyn overhovede­t eksisterer/ fungerer, må være meget svært.

Samtidig kan det godt undre mig, at man accepterer, at Nets, som virkelig udgør vital finansiel og digital infrastruk­tur i Danmark, ejes af udenlandsk­e firmaer.

Det kan måske til nød gå med nordmænd, men italienere! NEJ! Husk IC4.

 ?? FOTO: THOMAS BORBERG ?? Stilleståe­nde tog og nedbrud hos Nets, som vi er blevet gjort tvungent afhængige af. Henrik Schaufuss mener, at elendighed­en skyldes det virvar af leverandør­er og underlever­andører, der er sat til at få det til at fungere.
FOTO: THOMAS BORBERG Stilleståe­nde tog og nedbrud hos Nets, som vi er blevet gjort tvungent afhængige af. Henrik Schaufuss mener, at elendighed­en skyldes det virvar af leverandør­er og underlever­andører, der er sat til at få det til at fungere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark