Ekstra Bladet

REGNBUE - SEJR

VM- tilskuere i Qatar vil ikke fremover få konfiskere­t beklædning­sgenstande eller flag med regnbuefar­ver på

-

Man vil fremover ikke længere risikere at få konfiskere­t sit regnbuefla­g eller tøj med regnbuefar­ver på, hvis man skal se en kamp på stadion ved VM i fodbold.

Den engelske avis The Independen­t skriver, at FIFA har meddelt, at regnbuefar­verne, der er et kendetegn for LGBTQ+- miljøet, ikke længere er forbudt på VMstadione­rne.

Det sker efter historier om, at VM- tilskuere ifølge The Independen­t har fået konfiskere­t regnbuefla­g eller beklædning­sgenstande med regnbuefar­ver på eller er blevet bedt om at dække farverne til.

Af med sokkerne

Tirsdag fortalte en dansk fodboldfan til TV 2, at han var blevet nægtet indgang til en VM- kamp, fordi han bar strømper med regnbuefar­ver på, ligesom han havde det bandlyste One Lovearmbin­d på.

Danskeren blev bedt om at tage sokkerne og armbindet af og lægge det i et opbevaring­srum.

Der er dog også eksempler på, at regnbuefar­ver ikke har været bandlyst fra VM- stadionern­e. Helle

Thorning- Schmidt overværede Danmarks kamp mod Tunesien på stadion iført en kjole med regnbuefar­ver på ærmerne.

Gælder ikke anførerbin­d

Den tyske indenrigsm­inister, Nancy Faeser, var også iført One Love- armbindet, da hun var til stede til Tysklands kamp mod Japan onsdag.

Den nye tilgang til regnbuefar­ver fra Qatar og FIFA gælder umiddelbar­t ikke brugen af One Love- anførerbin­det, hvor der også er regnbuefar­ver på.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark