Ekstra Bladet

JAGTET AF HE

JESPER LINDSTRØMe­r allerede ved at vokse ud af Frankfurt, det ligner et

-

DOHA ( Ekstra Bladet): På mange måder er det lidt af et paradoks.

Jesper Lindstrøm er aktuelt den danske VM- spiller med den største personlige succes. Alligevel hører han endnu ikke til i Kasper Hjulmands inderkreds.

Han sad på bænken i åbningskam­pen mod Tunesien, kom på banen og havde et farligt forsøg, men er på ingen måder favorit til en plads fra start i morgen mod Frankrig.

Selvom Jesper Lindstrøm er brandvarm på baggrund af sin klubkarrie­re, så er landsholds­karrieren endnu ikke kommet helt på skinner.

Han står blot noteret for syv landskampe og har lige som stået lidt i skyggen af eksempelvi­s Andreas Skov Olsen og Mikkel Damsgaard. De har tydeligvis et forspring, fordi de var med til EM og derved har skabt fodboldmæs­sige relationer til resten.

Absolut øverste hylde

Men Lindstrøm har i sandhed brændt Bundesliga­en af gennem efteråret. Flere gange på rundens hold i det ansete sportsmaga­sin, Kicker. Og i særklasse med individuel­le præstation­er, der hører til på absolut øverste hylde.

Seks scoringer i ligaen, historiens første Frankfurt- målscorer i Champions League og et generelt højt niveau de seneste måneder giver genlyd overalt i fodbold- Europa.

Og det gør ham naturligvi­s eftertragt­et på øverste hylde i Europa.

Som Ekstra Bladet forstår det, står 22- årige Jesper Lindstrøm på blokken i en række af de større europæiske klubber.

Det gælder blandt andet Dortmund og Leipzig fra Bundesliga­en. Arsenal, Tottenham og Newcastle fra Premier League samt Inter og Juventus fra Serie A.

225 mio. kr.

I sin første sæson scorede han fem gange. Allerede nu står han noteret for seks træffere i Bundesliga­en. Et klart billede på, hvor stærkt han har udviklet sig.

Men der er også blevet arbejdet meget i kulisserne siden ankomsten til Frankfurt.

– Jeg har arbejdet meget mentalt på at forbedre mig. Det handler i højere grad om at tage det mere stille og roligt, når jeg kommer til de store chancer foran mål. Være mere koldblodig, forklarer Jesper Lindstrøm.

Jesper Lindstrøm er på den måde snart ved at vokse ud af Frankfurt. Klubben er for lille til hans fodboldmæs­sige talent og potentiale.

Det ligner det helt oplagte sommerskif­te efter to sæsoner i den tyske bundesliga­klub.

Der tales om et prisskilt, der starter ved 30 mio. euro ( 225 mio. kr.) for den 22- årige dansker. En salgspris, der sagtens kan havne højere, hvis han også når at sætte sit fodboldmæs­sige præg på VM- slutrunden.

På den måde kan han blive historiens dyreste dansker. Den titel har Joachim Andersen i dag, efter han for år tilbage skiftede fra Sampdoria til Lyon. Dengang kostede han netop 225 mio. kr.

Det handler i højere grad om at tage det mere stille og roligt, når jeg kommer til de store chancer foran mål

 ?? ??
 ?? ?? Michel Wikkelsø Davidsen mwd@ eb.dk
Michel Wikkelsø Davidsen mwd@ eb.dk
 ?? ?? Lars Poulsen Pou foto@ eb.dk
Lars Poulsen Pou foto@ eb.dk
 ?? ?? Mads Glenn Wehlast mgw@ eb.dk
Mads Glenn Wehlast mgw@ eb.dk
 ?? ?? Rasmus Glud glud@ eb.dk
Rasmus Glud glud@ eb.dk
 ?? ?? Brandvarm
Selv om Jesper Lindstrøm ( th.) er brandvarm på baggrund af sin klubkarrie­re, så er landsholds­karrieren endnu ikke kommet helt på skinner.
Brandvarm Selv om Jesper Lindstrøm ( th.) er brandvarm på baggrund af sin klubkarrie­re, så er landsholds­karrieren endnu ikke kommet helt på skinner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark