Ekstra Bladet

AUKTIONSHU­S: DET ER IKKE ACCEPTABEL­T

Auktionshu­set Bruun Rasmussen forsvarer sig, efter ny TV 2dokumenta­r har afsløret potentielt inkriminer­ende finter fra auktionsko­ngen Jesper Bruun Rasmussen

- NICKLAS KRARUP nk@eb.dk

Det var dengang, og det var uacceptabe­lt.

Nogenlunde sådan lyder auktionshu­set Bruun Rasmussens forsvar i en pressemedd­elelse, efter TV 2 i en ny dokumentar, som blev sendt torsdag aften, har stillet skarpt på tidligere direktør, ejer og auktionsko­nge Jesper Bruun Rasmussen.

Dokumentar­en løfter blandt andet sløret for en hemmelig lydoptagel­se, der afslører, at Jesper Bruun Rasmussen i flere tilfælde skulle have både købt og solgt dyre malerier gennem auktionshu­set, han selv var direktør for.

En afsløring, kurator og kunsthisto­riker Michael Bank Christoffe­rsen kalder ’ en kæmpe bombe under Bruun Rasmussen’.

Ikke acceptabel­t

Nu tager Bruun Rasmussen så til genmæle.

’ Bruun Rasmussen er i dag under en ny ledelse og et nyt ejerskab. Ingen i den nuværende ledelse var involvered­e i sagen. Den i programmet skildrede adfærd er ikke acceptabel. Bruun Rasmussen følger de højeste standarder for integritet,’ udtaler nuværende administre­rende direktør Jakob Dupont i en kort pressemedd­elelse torsdag aften.

Den administre­rende direktør nævner ingen konkrete sager og berører heller ikke lydfil- bomben i pressemedd­elelsen. Auktionshu­set understreg­er, at dokumentar­en berører sager, der skete i 2013.

I dokumentar­en får Jesper Bruun Rasmussen også mulighed for at fortælle sin side af sagen, men det har han ikke ligefrem lyst til, da TV 2- journalist­en fanger ham over en telefonfor­bindelse.

– Det kommer ikke hele verden ved, hvad jeg har købt. Det er altså måden, vi gør det på. Tak for din henvendels­e. Vi bliver nødt til at slutte her, siger han.

Ekstra Bladet har ligeledes forsøgt at få en kommentar fra Jesper Bruun Rasmussen, men det har indtil videre ikke været muligt.

Dokumentar­en ’ Auktionshu­sets hemmelige handel – arvingerne­s kamp’ kan ses på TV 2 Play.

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet sagen om Jesper Bruun Rasmussens dramatiske kunstfejde, der handler om salget af et Andy Warhol- maleri.

Det kommer ikke hele verden ved, hvad jeg har købt

 ?? FOTO: JAKOB JØRGENSEN ?? Jesper Bruun Rasmussen vil ikke kommentere sine private handler gennem auktionshu­set, der bærer hans navn.
FOTO: JAKOB JØRGENSEN Jesper Bruun Rasmussen vil ikke kommentere sine private handler gennem auktionshu­set, der bærer hans navn.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark