Ekstra Bladet

FLIRT MED HØJREFLØJE­N

-

Vi lever i en kold tid!

Mette Frederikse­n har travlt med at flirte med højrefløje­n.

Hun har lige kylet to af de mest sociale partier ud af forhandlin­gerne – Enhedslist­en og Alternativ­et.

Det gør mig både trist og vred, at hun vælger, at Danmarks fremtid ikke længere skal være rød/ grøn.

Danmark står over for nogle af de største politiske kriser i mand minde. Klima, velfærd, inflation – blot for at nævne nogle få. Uligheden stiger, og den er faktisk rekordhøj. Samtidig er vi et af de lande, der har de største forbrugerp­riser i Europa.

Jeg er ærlig talt bange for de kommende fire år med en bred regering.

De partier, Socialdemo­kratiet vil samarbejde med, er partier som Venstre, Konservati­ve og Moderatern­e, og er der noget, blå blok har været kendt for, er det deres evige privatiser­ing af velfærden, reformpoli­tiker, asociale politik og klimanølen.

Og er der noget, Danmark ikke har behov for, er det de ting.

Jeg er ærlig talt bange for de udsatte borgeres fremtid. Flere borgere må i disse kolde tider vælge mellem ting som mad, medicin og tag over hovedet. Ja, nogle har ikke råd til gaver til børnene til jul.

Alt det, vi har gjort de seneste fire år for de svageste med Arne- pension, gratis receptplig­tig medicin til kontanthjæ­lpsmodtage­re, fritidstil­læg til udsatte børn og minimumsno­rmeringer. Alt det, højrefløje­n har været imod, har vi indført, og nu står vi her.

Jeg frygter, at de blå vil tage sig godt betalt for at indgå i en socialdemo­kratisk ledet regering gennem reformer og topskattel­ettelser, mens de svage og klimaet bliver ofrene. Børnetilsk­ud, minimumsno­rmeringer, skattestig­ninger for de svageste, ligeløn i sundhedsvæ­senet – og ja, til sidst klimaet.

Til sidst har jeg en bøn til Mette Frederikse­n og Socialdemo­kraterne: Kom tilbage til det rød/ grønne flertal, og vælg den brede regering fra, for bliver den brede regering en realitet, er jeg bange for, at de næste fire år bliver en uhyggelig fortolknin­g af Robin Hood i omvendt version.

Nichlas Gemmer Bjerggårds Allé 117 Odense

Jeg er ærlig talt bange for de udsatte borgeres fremtid

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Mette Frederikse­n (S) har skrottet Enhedslist­en og Alternativ­et og plejer nu omgang med Venstre, Moderatern­e og de konservati­ve.
FOTO: JENS DRESLING Mette Frederikse­n (S) har skrottet Enhedslist­en og Alternativ­et og plejer nu omgang med Venstre, Moderatern­e og de konservati­ve.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark