Ekstra Bladet

HJULMANDS HOVEDBRUD

Der er nok at tænke på for Danmarks landstræne­r før mødet med de franske verdensmes­tre

- Frankrig med Giroud på banen satser på mange flere indlæg i feltet

DOHA ( Ekstra Bladet): Kasper Hjulmand grinede og slog så den humoristis­ke tone an.

– Nej, I får altså ikke hele vores taktiske oplæg her.

På Ekstra Bladets spørgsmål om, hvorvidt Kasper Hjulmand vil bibeholde et tremands- forsvar mod de franske verdensmes­tre, gled landstræne­ren let og elegant af.

Men til gengæld lignede han en, der var enig i synspunkte­t om, at det er en god ide at have ekstra gardering til at holde øje med de to eksplosive franske kantspille­re – Ousmane Dembélé og Kylian Mbappé.

Det har Danmark ved at stille op med et tremandsfo­rsvar, der hurtigt kan ligne en femmands- bagkæde, når de forsvarer. Og så er der både en back og en stopper til at samarbejde om at stoppe de to hurtigløbe­re.

Skæbnekamp

Men Kasper Hjulmand har mange andre ting at tænke på før det, der ligner Danmarks skæbnekamp ved VM.

Et nederlag kan være katastrofa­lt, hvis Tunesien samtidig har besejret Australien i en kamp, der er spillet, når Danmark går på banen mod verdensmes­trene.

– Jeg kommer ikke til at se den kamp. Men vi kender resultatet, og det har selvfølgel­ig betydning for de overvejels­er, vi gør. Men det har kun betydning for, hvordan vi griber de sidste 20- 25 minutter an mod franskmænd­ene, pointerer Kasper Hjulmand.

Rent taktisk er Hjulmand også udfordret, fordi franskmænd­ene har skiftet system, siden de mødte Danmark og tabte til dem to gange tidligere på året.

De spiller nu med et firemands- forsvar i stedet for tre, som ellers har været grundstene­n gennem lang tid.

– De har gennem lang tid spillet med en treback- kæde og tre centralt på midten, men er nu skiftet til fire. Det har en betydning for den måde, de spiller på, fordi de nu med Dembélé og Mbappe spiller med to hurtige og brede kantspille­re, forklarer Kasper Hjulmand.

Fransk topangribe­r

Men den danske landstræne­r bliver også nødt til at forholde sig til, at Frankrig har en spidsangri­ber, der på trods af sin alder – 36 år – stadig er blandt verdens bedste boksspille­re.

Navnet er Giroud. Olivier Giroud.

To gange scorede han mod Australien, hvilket afstedkom, at han tangerede Thierry Henrys scoringsre­kord med 51 træffere.

Det Det er er formentlig formentlig ingen, ingen, derder kender kender Giroud Giroud bedre bedre end Andreas Christense­n og Simon Kjær.

Førstnævnt­e var holdkammer­at med franskmand­en i Chelsea, og Simon Kjær spiller sammen med ham nu i Milan.

– Jeg håber, det er en fordel både Simon og Andreas kender ham godt.

– Giroud er endnu bedre nu. Han er mere rolig, evner at placere sig de rigtige steder og så bevæger han steder og så bevæger han sig rigtigt i boksen sig rigtigt i boksen.

– Heldigvis kender Simon ham godt, og vi har talt om nogle små detaljer, afslører Kasper Hjulmand, der også er opmærksom på, at Frankrig med Giroud på banen satser på mange flere indlæg i feltet.

Franske ændringer

Frankrig ventes at have tre ændringer på sit mandskab. Jules Kounde som højre højre back back i i stedet stedet for for BenBenjami­n jamin Pavard. Pavard Lucas Lucas HerHer nandez er ude på grund af en alvorlig skade. Han afløses af af sin bror, Theo Hernandez. Desuden ventes Raphaël Varane at komme ind på holdet i stedet for Ibrahim Konaté.

Det giver følgende fransk opstilling: Hugo Lloris – Jules Kounde, Raphaël Varane, Dayot Upamecano, Theo Hernandez – Aurelien Tchouameni, Adrien Rabiot biot – – Ousmane Ousmane Dembélé, Dembélé, Antonie Antonie Griezmann Griezmann, Kyli Kylian Mbappé – Olivier Giroud.

Kasper Hjulmand er tvunget til mindst én ændring, dring, idet idet Thomas Thomas Dela- Delaney ney er er rejst rejst hjem hjem.

Det ligger i kortene, at han fra start fastholder et tremands- forsvar. Det kan give følgende opstilling.

Kasper Schmeichel – Joachim Andersen, Simon Kjær, Andreas Christense­n – Rasmus Nissen Kristensen, Pierre- Emile Højbjerg, Christian Eriksen, Joakim Mæhle – Andreas Skov Olsen, Yussuf Poulsen, Mikkel Damsgaard.

Nej, I får altså ikke hele vores taktiske oplæg her

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Hvordan skal den skæres!
Kasper Hjulmand har mange ting at tænke på før det, der ligner Danmarks skæbnekamp.
Hvordan skal den skæres! Kasper Hjulmand har mange ting at tænke på før det, der ligner Danmarks skæbnekamp.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark