Ekstra Bladet

’ Det kan jeg ikke svare på’

-

DOHA ( Ekstra Bladet): – Det kan jeg ikke svare på. Det er et hypotetisk spørgsmål.

Man siger, det er en kæmpe ære at være landstræne­r. Men det er også en tjans, hvor man ikke kan købe lige præcis de spillere, der kan gøre holdet helt komplet.

Hvis Kasper Hjulmand fik muligheden for at vælge en spiller blandt de franske superstjer­ner, så skal man gætte sig til svaret. Der er ellers mange af dem.

– Jeg vil ikke begynde at udpege enkelte spillere.

– Jeg synes, vores hold er et stærkt hold. Jeg er glad for de spillere, jeg har. Hvis jeg var i en klub, kunne jeg købe spillere, men det er jeg ikke. Så det er et hypotetisk spørgsmål, sagde Kasper Hjulmand.

Det var forventet, at den altid reflektere­nde danske landstræne­r ville svare sådan, men mon ikke han kunne komme i tanke om én, hvis det nu engang var blandt spillets regler i nationalfo­dbold.

Frankrig er forsvarend­e verdensmes­tre, og selvom skadeslist­en er lang, kan landstræne­r Didier Deschamps vælge og vrage, når han skal sætte 11 spillere på banen.

Stjernestø­v

De vælter sig i stjernestø­v.

Startopsti­llingen mod Australien bød således på en fronttrio bestående af PSG’s Kylian Mbappé, AC Milans Olivier Giroud og FC Barcelonas Ousmane Dembélé.

Og så lå Antoine Griezmann endda lige bagved.

Fortælling­en er den samme i bagkæden, hvor defensive topspiller­e, der er på kontrakt i de største europæiske klubber, kæmper om en plads fra start.

Heriblandt Dayot Upamecano, Theo Hernandez og Ibrahima Konaté.

– Frankrig skal have et fuldstændi­g uhørt antal af skader, hvis de skal svækkes. De har en utrolig stor mængde af verdenskla­ssespiller­e.

– De er fantastisk­e ... Men forhåbentl­ig kan vi gøre noget! Vi har scoret mod dem to gange i to kampe, så mon ikke vi kan gøre det igen?, forklarede Kasper Hjulmand, da de franske journalist­er spurgte til skaderne i Deschamps trup.

Kunne bruge Haaland

Landstræne­ren ville som nævnt ikke lege med i ’ hvilken- spiller- fra- Frankrigku­nne- du- tænke- dig- legen’, for han er glad for de spillere, han råder over i den danske lejr.

Men det er ikke ensbetyden­de med, at der render en norsk spiller rundt i Manchester City, som han nu godt kunne tænke sig på sit eget landshold.

– Jeg snakkede med Ståle ( Solbakken - norsk landstræne­r, red.) inden og sagde, at hvis Erling ( Haaland, red.) ikke skal til VM, så kunne vi da ligeså godt låne ham, grinte Hjulmand.

– Det har været fantastisk at se knægten vokse ind i fodboldver­denen, og hvor dygtig han er blevet. Stor kredit til ham. Jeg ved, der ligger meget arbejde bag at nå dertil. Han er en topspiller, som jeg har stor respekt for. Erling Braut Haaland skiftede denne sommer til Manchester City og allerede skrevet historie i Premier League.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark