Ekstra Bladet

VM’s største tabere

-

anførerbin­d har stjålet en DET FORBUDTE stor del af mediebille­det den første uge af VM. Det er umådelig fint, at Danmark og seks andre lande har haft lyst til at slå et slag for mangfoldig­heden og for LGBTQ+- rettighede­r.

Rettighede­r, man ikke har i værtslande­t Qatar, der kriminalis­erer kærlighed mellem mennesker af samme køn.

Men hvor har hele forløbet dog været dårligt eksekveret. Både af de syv lande, men også af FIFA.

stadig ikke, at Simon Kjær JEG FORSTÅR og de seks anførere fra Tyskland, Schweiz, Wales, England, Holland og Belgien ikke tog den advarsel, anførerbin­det muligvis havde udløst. Det havde fuldstændi­g udstillet FIFA’s forlorenhe­d og følgagtigh­ed over for regimet i Qatar.

I tumlen omkring anførerbin­det er migrant arbejderne­s situation i Qatar fuldstændi­g druknet. Før VM gik i gang forsøgt een rækkemenne­skerettigh­eds organisati­oner endnu eng an gatfå FIFA til at give tilsagn om støtte til oprettelse­n af en kompensati­ons fond. Tank ener, at migrant arbejdere, so mikke har fået deres løn i Qatar, skal have kompensati­on, det samme skal efterladte efter døde migrantarb­ejdere.

til FIFA har været at OPFORDRING­EN spytte gode tre milliarder kroner i fonden. Det svarer til det samlede præmiebelø­b til de 32 deltagende lande ved slutrunden. Qatars myndighede­r meldte allerede tidligt ud, at den ikke vil bidrage. FIFA har optrådt som en totalt hørehæmmet organisati­on. Svaret har været totalt tavshed.

Nu er Europa- Parlamente­t gået ind i sagen. I en fællesudta­lelse opfordres FIF Atila t hældepenge i kompensati­onsfonden. I udtalelsen opridser parlamenta­rikerne også alle dårligdomm­ene i Qatar.

socialdemo­kratiske medlem af parDET lamentet Niels Fuglsang opfordrede i den forudgåend­e debat FIFA’s præsident, Gianni Infantino, til at gå af straks. Det kan der være mange gode grunde til, men også her er tonedøvhed­en udtalt.

Det er sent, at de europæiske politikere kommer ud af busken i forhold til Qatar og FIFA, men måske er det netop et politisk pres, der skal til, hvis FIFA og fodbolden skal reguleres.

at rejse hjem fra Qatar FIFA FORVENTES med mere end 30 milliarder kroner i overskud på slutrunden. Forleden meddelte fodboldfor­bundet, at alle sponsorpak­ker er solgt, så der mangler absolut ikke penge.

Alligevel er der stadig mange migrantarb­ejdere, der ikke får løn. Gunde Odgaard fra den danske fagbevægel­se sagde for nyligt i Ekstra Bladets podcast, ’ Blodbold’, at der lige nu nærmest er et rekordhøjt antal migrantarb­ejdere, som slider uden at få løn. Migrantarb­ejderne er VM’s største tabere.

mødte jeg forleden i Qatar to unge SELV migrantarb­ejdere fra Vestafrika. De er ansat som sikkerheds­vagter i et selskab, der arbejder for FIFA under VM. De to vestafrika­nere har ikke fået løn i flere måneder.

Den ene af dem har sin arbejdspla­ds på Stadium 974, hvor Danmark i dag møder Frankrig.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Forbigået
Mange migrantarb­ejdere i Qatar oplever flere måneder uden løn.
FOTO: LARS POULSEN Forbigået Mange migrantarb­ejdere i Qatar oplever flere måneder uden løn.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark