Ekstra Bladet

SPARER 4000 KRONER OM MÅNEDEN

Christina Hansen og hendes familie har gjort det til en livsstil at jagte tilbud – det sparer både tid og masser af penge

- SANNE ROSBØG FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN saro@ eb.dk

□ n krone sparet, er en krone tjent, siger man.

Den talemåde lever Christina og Martin Hansen fra Holbæk efter. De har systematis­eret deres hverdag, så de køber stort set alt, hvad de skal bruge, når det er på tilbud.

Og det kan godt betale sig: Parret vurderer, at de sparer mellem 3500 og 4000 kroner hver eneste måned på deres planlagte indkøb – og så sparer de oven i købet også tid.

– Jeg er vokset op i en fattig familie, så jeg har fra barn lært at være meget bevidst om mit forbrug. Og efter inflatione­n og de stigende priser er det kun blevet

endnu mere, og vi har indrettet os, så vi sparer mest muligt, fortæller den 37- årige familiemor.

Søndag = serier og madplanlæg­ning

□n fast ugentlig begivenhed er planlægnin­g af den kommende uges madplan og indkøb til familien, der består af Christina, Martin og deres tvillingep­iger Maia og Melissa på syv år.

– Når børnene er lagt i seng, sidder min mand og jeg gerne og ser en god serie, mens vi taler om, hvad vi skal spise i løbet af ugen.

– Vi laver typisk mad til et par dage ad gangen, så vi får det samme to dage i træk og så bruger rester til maden dagen efter, fortæller hun.

Når madplanen er lavet, bliver indkøbene planlagt, og Bilka To Go er den sædvanlige ’go to’. Christina har regnet på, at selvom der er et pakkegebyr, kan det godt svare sig, fordi hun undgår impulskøb, når hun handler på nettet og ikke bliver fristet af de mange snedigt placerede tilbudsvar­er, slik og lækkerier, der ellers hurtigt kan falde ned i indkøbsvog­nen i en fysisk butik.

Den vilde tilbudsjag­t

Det er også en fast ugentlig begivenhed at kigge samtlige tilbudsavi­ser igennem og planlægge alle indkøb efter det.

– Vi holder altid øje med, hvad der er på tilbud, og så ved jeg, at jeg for eksempel skal i Rema 1000 efter bearnaises­auce og i

Netto efter toiletpapi­r den uge. Så planlægger jeg alle mine indkøb til samme eftermidda­g og kan oftest nøjes med at handle én gang om ugen. Så selvom vi bruger tid på at se efter tilbuddene, så sparer vi tid i forhold til at skulle handle flere gange om ugen, siger hun.

Hun gør en dyd ud af at købe stort ind, når der er rigtig gode tilbud. Og det er der ofte.

– Jeg så engang, at der i Bilka var de der kæmpe- pakker med toiletpapi­r for noget a la 110 for én og 115 for to – man fik nærmest den anden kastet i nakken. Så dem købte vi. Vi havde over 300 ruller toiletpapi­r stående i skabet og skulle ikke tænke på det de næste mange, mange måneder.

Og selvom det er varer, der skal på køl eller frys for at holde sig, kan parret sagtens købe stort ind. Med solceller på taget er strømmen ikke den store udgift, og derfor har familien indkøbt en stor skabsfryse­r til de mange gode tilbud.

Løber aldrig tør

Det gælder ikke kun madvarer, men også husholdnin­gsprodukte­r, der bliver købt stort ind af. Tandpasta, hårshampoo og vaskemidde­l kan der spares mange penge på, hvis man holder øje

med de gode tilbud.

Og med god plads både ude og inde på landejendo­mmen uden for Holbæk er flere skabe i det store bryggers afsat til at huse de mange gode fund.

– På den måde løber vi heller aldrig pludselig tør for noget. Vi har samlet et lager af basisvarer, så vi altid har masser. Når vi er ved at løbe tør for én ting, holder vi øje med gode tilbud på det, så vi får fyldt rigeligt op igen, siger den garvede tilbudsjæg­er.

 ?? ??
 ?? ?? – Er det for eksempel smør, der er tilbud på, så er der tit et maks. på seks styk pr. kunde. Så plejer vi at gå flere gange, så vi får fyldt godt op, fortæller Martin.
– Er det for eksempel smør, der er tilbud på, så er der tit et maks. på seks styk pr. kunde. Så plejer vi at gå flere gange, så vi får fyldt godt op, fortæller Martin.
 ?? ?? Shampoo er på tilbud i Netto, så der bliver handlet stort. Der er plads hjemme i bryggerssk­abet til fem flasker.
Det sparer både tid og penge, når man køber det meste hjemmefra og planlægger alle sine indkøb, så man kan købe det hele på én gang.
Shampoo er på tilbud i Netto, så der bliver handlet stort. Der er plads hjemme i bryggerssk­abet til fem flasker. Det sparer både tid og penge, når man køber det meste hjemmefra og planlægger alle sine indkøb, så man kan købe det hele på én gang.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark