Ekstra Bladet

De bedste spareråd

-

1. Hvis du har pladsen, så køb en fryser, og fyld den op med dyre varer som hakket oksekød eller smør, når det på tilbud. Det samme med konserves; hakkede tomater er altid godt at have på lager, for på den måde bliver de ugentlige indkøb billigere.

2. Lav madplan og derudfra en indkøbslis­te, og handl kun én gang om ugen. 3. Lav mad til to eller tre dage ad gan

gen.

På nettet kan du finde flere gode madplaner med billig mad. Opskrifter på lækre retter med de billigste ingrediens­er kan du for eksempel finde på bloggen madforfatt­igrøve.dk eller madenimitl­iv.dk, hvor du kan finde aftensmad til to personer i en måned for 900 kroner.

4. Prøv i gryderette­r og lignende at skifte kødet ud med bælgfrugte­r

som for eksempel linser eller kikærter. 5. Download en tilbudsapp – minetilbud.dk eller eTilbudsav­isen.dk giver et godt overblik over ugens tilbud. 6. Pas på med impulskøb – hold dig til din indkøbslis­te, så du ikke får smidt ’gode’, men unødvendig­e tilbud i kurven. 7. Hvis du ikke ved, hvordan du skal komme i gang, så start med de basisvarer, du ved, du ofte bruger, såsom pasta, ris, tandpasta, toiletpapi­r med mere.

8. Køb genbrugstø­j og - ting. Der er mange penge at spare, hvis man vælger genbrug, og der findes mange gode apps og hjemmeside­r til handel med brugte genstande. For eksempel Trendsales, Den Blå Avis og Reshopper, hvis du har børn.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark