Ekstra Bladet

FRIKADELLE­RNE

-

Lav frikadelle­farsen

Kom kød og salt i en røreskål, og ælt det sammen i tre- fem minutter. Ved at ælte farsen med salt kan den holde på væsken, som vi tilfører.

Pil løgene, og gør et af følgende med dem bagefter: Ensartet fars uden løgstykker: Riv løgene på et fint rivejern, eller blend det i en minihakker. Det giver frikadelle­rne smag af løg uden løgstykker.

Fars med synlige løgstykker: Hak løget, og kom det i en kasserolle med en lille klat smør. Klar løgene, og lad dem køle af, før de kommer i farsen. Løgene bliver lidt sødere i smagen, og du undgår hårde, undertilbe­redte løg i de færdige deller.

Vend løg, mel og peber i farsen.

Kom ægget i farsen, og ælt, farsen er ensartet.

Til sidst røres mælken i farsen, hold lidt igen med mælken for at justere konsistens­en.

Steg en lille prøvedelle, eller smid en teskefuld fars på en tallerken, og giv den et minut i mikroovnen. Smag, om farsen er salt nok.

Lad farsen hvile på køl i ca. 20 minutter, det gør den fastere og nemmere at forme til deller.

Steg frikadelle­rne

Bland lige dele smør og olie på en stegepande. Smørret smager bedst, olien sikrer, at smørret ikke brænder. Tænd panden på middelhøj varme.

Form dellerne med en ske, og læg dem på panden. Start ’ klokken 12’, og læg dem hele vejen rundt, så ved du, hvilken delle der skal vendes først.

Steg dellerne gyldne på en side, og vend dem så en tredjedel omgang.

Steg frikadelle­rne på tre sider, til de er gyldne. Skær en frikadelle igennem for at sikre dig, at de er gennemsteg­te.

Hvis dellerne er blevet mørke, men stadig ikke er gennemtilb­eredt, kan du stege dem færdige i ovnen ved 180 grader.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark