Ekstra Bladet

FREDER FORMANDEN

Søren Pape bliver på posten som formand for de konservati­ve efter et maratonmød­e i hovedbesty­relsen, der vil ’ udvise tålmodighe­d’

- EMMA BUUS MOSEGAARD buus@ eb.dk

Søren Pape Poulsens ( K) fremtid som formand var på dagsordene­n på gårsdagens møde i de konservati­ves hovedbesty­relse, der var omgivet af absolut tavshed.

Og han ser ud til at klare sig gennem den kritik af sit formandska­b, som han har mødt, siden partiet fik et katastrofa­lt valg 1. november.

’ Hovedbesty­relsen i Det Konservati­ve Folkeparti bakker enstemmigt op om partiforma­nd Søren Pape Poulsen,’ skriver Henrik Sølje Weiglin, der er organisato­risk næstforman­d i partiet, på Twitter.

Mødet, der kommer oven på et møde i partiets forretning­sudvalg forleden, handlede om netop det overståede valg, hvor de konservati­ve fik 5,5 procent af stemmerne.

Inden Søren Pape meldte sit statsminis­terkandida­tur, lå partiet til at få op mod 16 procent af stemmerne.

Der var tale om noget af et maratonmød­e, der begyndte klokken ni i går morges og først sluttede i aftes på Egelund Slot ved Fredensbor­g.

Søren Pape har efter alt at dømme fået en håndsrækni­ng fra hovedbesty­relsen, der vil udvise ’ tålmodighe­d’ med ham.

’ Jeg er glad for, at vi i dag har haft en god, ærlig og åben evaluering i partiets hovedbesty­relse på baggrund af partiets valgresult­at,’ skriver næstforman­den i sit opslag.

’ Vi fik et skuffende folketings­valg, men vi er også overbevist­e om, at vi med politikudv­ikling og hårdt arbejde kan opnå fremgang ved næste folketings­valg.’

’ Vi anerkender, at den udvikling, vi som parti skal igennem, tager tid, og vi agter at udvise partiforma­nden og folketings­gruppen tålmodighe­d,’ skriver Henrik Sølje Weiglin videre.

Politisk ordfører Mette Abildgaard fastslår, at de konservati­ve ’ kæmper videre sammen som hold!’.

Personsage­r i fokus

Da Søren Pape var trådt frem som statsminis­terkandida­t, blev han gået efter i sømmene af blandt andre Ekstra Bladet.

Siden væltede det frem med sager om både partiforma­nden selv og hans nu tidligere ægtemand, Josue Medina Vasquez.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r var det et ønske fra forretning­sudvalget i partiet, at det skulle undersøges, om og hvor meget man i partitoppe­n var forberedt på at håndtere sagerne.

Jeg er glad for, at vi i dag har haft en god, ærlig og åben evaluering

Vi anerkender, at den udvikling, vi som parti skal igennem, tager tid

Også partiets valgstrate­gi har været under beskydning.

Blandt andre den forhenvære­nde konservati­ve minister og EU- kommissær Connie Hedegaard kaldte det ’ tonedøvt’, at Det Konservati­ve Folkeparti gik til valg på at fjerne topskatten, mens vi står i en krisetid.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Står sammen
Mette Abildgaard ( tv.), Mai Mercado ( th.) og de øvrige medlemmer af de konservati­ves hovedbesty­relse har valgt at bakke op om Pape.
FOTO: JENS DRESLING Står sammen Mette Abildgaard ( tv.), Mai Mercado ( th.) og de øvrige medlemmer af de konservati­ves hovedbesty­relse har valgt at bakke op om Pape.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark