Ekstra Bladet

Socialdemo­kratiet siger nej: Det er en glidebane ...

-

Socialdemo­kratiets udlændinge­ordfører, Kasper Sand Kjær, er langtfra enig med Enhedslist­en.

Han påpeger dog, at man som politisk forfulgt givetvis vil få asyl, hvis man selv søger det.

– Skal det være det første på dagsordene­n, når vi får en regering?

– Nej. Jeg tænker der er mange andre vigtige opgaver for en ny regering at tage fat på.

– Men jeg tænker også, at hvis man søger asyl i Danmark og har ret til det efter internatio­nale konvention­er og dansk lovgivning, så får man det jo.

Jeg ser ikke for mig, at man skulle lave særbehandl­ing. Der er jo mange modige mennesker i verden

– Jeg tænker, at det er noget af en glidebane, hvis vi skal tilbyde frit lejde til Danmark og asyl, hver gang borgere protestere­r mod udemokrati­ske regimer, lyder det fra Kasper Sand Kjær.

– Men nu står vi jo en situation, hvor et verdenspub­likum har set de her stille protester – det er måske lidt mere presserend­e for dem. Det ændrer ikke din tilgang til, at de skal gennem hele den her mølle af en proces?

– Nej, jeg ser ikke for mig, at man skulle lave særbehandl­ing. Der er jo mange modige mennesker i verden, lyder det fra udlændinge­ordføreren,

– Man kan jo ikke sådan bare tilbyde asyl. Det er jo sådan, at hvis de er forfulgt af et regime, og søger asyl, vil de typisk få det. Det kommer selvfølgel­ig an på den konkrete sag, men typisk vil det være sådan, konstatere­r Kasper Sand Kjær.

 ?? FOTO: FADEL SENNA/ RITZAU SCANPIX ?? Også på lægterne på de meget omtalte fodboldsta­dioner i Qatar blev der hentydet til demonstrat­ionerne i Iran.
FOTO: FADEL SENNA/ RITZAU SCANPIX Også på lægterne på de meget omtalte fodboldsta­dioner i Qatar blev der hentydet til demonstrat­ionerne i Iran.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark