Ekstra Bladet

Hyldet af instruktør

-

I 1995 havde instruktør­en Martin Schmidt premiere på sin gyserfilm ' Sidste Time'.

Her spillede Stig Hoffmeyer skurken Gerluf Løvholm, og en efter en måtte navne som Tomas Villum Jensen, Laura Drasbæk, Ken Vedsegaard og og Karl Bille lade livet på en aflåst, mennesketo­m skole.

Instruktør­en bag filmen fortæller til Ekstra Bladet, at Stig Hoffmeyer er en stor kapacitet, dans drama nu har mistet.

– Han var så dejlig at arbejde med. Det var en kæmpestor fornøjelse, og det var kun ærgerligt, at jeg ikke har fået brugt ham i nogle af mine ting efterfølge­nde. Han var virkelig en super skuespille­r at arbejde sammen med.

– Han er jo ikke en af de skuespille­re som har været superkendt­e, man han har været en enorm drivkraft på film o g teater, og jeg syntes, han ville passe godt som skurk.

Martin Schmidt mindes særligt, at Stig Hoffmeyer trods sin store erfaring ikke lod sig mærke af, at han skulle instrueres af en relativt uprøvet instruktør.

– Han omfavnede rollen og var enormt frisk på at lade mig som ung debutant arbejde med profession­elle skuespille­re. Han åbnede sig fuldstændi­g for mine kommentare­r og lod mig instruere det bedste, jeg kunne. Han vare enormt smidig at arbjede sammen med, hvilket ikke kan siges om alle skuespille­re, siger han og slutter:

– Jeg tror han udnyttede, at han ikke blev genkendt. Han udviklede og forfinede sit talent, så når han lånte sin stemme ud, så gjorde han det ypperste ud af det og gjorde sin optræden minmdeværd­ig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark