Ekstra Bladet

SMADREMAND­EN

Operaen er ikke færdig, før den fede dame har sunget, hedder det populært. Overført til dansk politik betyder det, at intet er afgjort, før tidligere statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen har givet op – og det gør han kun nødtvunget

- ALLAN LYKKE redktionen@ eb.dk redaktione­n@ eb.dk

Smadremand­en, som Ekstra Bladet har kaldt Moderatern­es leder, Lars Løkke Rasmussen, er taktikkens mester, og – fristes man til at synes – han bruger den især med det formål at bringe sig selv i centrum for opmærksomh­eden. Og du kan være sikker på, at han har bilag på det hele.

1 Den lille svindler

Socialdemo­kratiets Mogens Lykketoft kom til at tænke højt ved sin tale i anledning af sin 70- års fødselsdag for indbudte gæster på Christians­borg.

Talen blev på forhånd rundsendt til gæsterne, og Berlingske fik fingre i den.

Dér fik den tidligere Thorning- regering hug for at være ’ talent- og profilløs’ og for at bane vejen igen for ’den lille svindler’. Adresse: Lars Løkke.

2 Konens bisidder

❘ 2018 blev Lars Løkkes kone, Sólrun, indkaldt til kammeratli­g samtale på sin arbejdspla­ds som lærer på N. Zahles Gymnasiesk­ole.

Mødet var dog alvorligt nok og handlede om hendes fremtid på skolen. Normalt vil en medarbejde­r i sådan en situation medbringe en tillidsrep­ræsentant som bisidder. Men ikke fru statsminis­teren. Hun medbragte sin mand, der troppede op med sit følge af P□T-vagter. Mødet mundede alligevel ud i, at statsminis­terens kone blev fyret som følge af ’samarbejds­vanskeligh­eder’.

3 Skylder stadig

Som ung forsøgte Lars Løkke Rasmussen sig som koncertarr­angør for at skrabe penge sammen til et folkevogns­rugbrød til en spejderfor­ening i hjembyen Græsted.

Det gik ikke godt. Blast med Hanne Boel som en af vokalister­ne trak mindre end 100 tilhørere. Bragende underskud, men bandet forventede selvfølgel­ig at få honoraret på mellem 30.000 og 40.000 kroner. Løkke nægtede at betale, fordi han var 17 og dermed mindreårig, da kontrakten blev underskrev­et.

Boel og co. fik aldrig pengene.

4 Underbukse­r

Det har aldrig generet Lars Løkke at få andre til at betale sine regninger. Stort og småt er havnet som bilag hos de myndighede­r, han nu en gang var chef for.

Det vakte dog ekstra opmærksomh­ed, da det kom frem, at Venstre i 2010-11 betalte hans ... underbukse­r. Faktisk 8 par sammen med 28 skjorter, 21 slips, 9 jakkesæt, 9 par bukser og 17 par sokker.

Samlet regning 152.000 kroner, oplyste partisekre­tær Claus Richter.

– Jeg har aldrig mødt nogen før, der ikke kunne finde ud af at købe deres egne underbukse­r, skrev □nhedsliste­ns Pernille Skipper på Twitter.

5 ’ Jensen’

Lars Løkke Rasmussen overnatted­e 6. december 2002 på et hotel på Vesterbrog­ade i København. På det tidspunkt var Lars Løkke indenrigso­g sundhedsmi­nister. ❘ndlogering­en skete under navnet ’Jensen’, og der blev lejet film til underholdn­ing. Opholdet kostede 895 kroner, og bilaget blev refunderet af ministerie­t – trods det noget anonyme navn på papiret.

□t år og fire måneder senere opdagede ministerie­t ’ fejlen’, og Lars Løkke måtte selv til lommerne.

– Der skete åbenbart en fejl ved hoteldiske­n, som jeg ikke var opmærksom på, da jeg modtog regningen, lød forklaring­en fra Løkke.

 ?? FOTO: IDA MARIE ODGAARD ??
FOTO: IDA MARIE ODGAARD

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark