Ekstra Bladet

DANISH DYNAMITE

- ALLAN LYKKE redaktione­n@ eb.dk

I 1999 blev VM i kvindehånd­bold afviklet i Norge og Danmark. Danskerne vandt deres indledende pulje, og ikke mindst i kampen mod Tyskland storspille­de Camilla Andersen og Lotte Kiærskou i sejren på 31-28. Kvartfinal­en mod Frankrig blev dog en noget skuffende endestatio­n for de danske gulddrømme. Men der blev taget revanche året efter med OL- guld

Lotte Kiærskou, mangeårig profil på kvindeland­sholdet i håndbold, du jubler sammen med Camilla Andersen på forsiden af Ekstra Bladet 6. december 1999. Det var kampen mod Tyskland i gruppespil­let. Husker du den kamp?

– Sagtens. Selvom det er mange år siden, og jeg er blevet gammel.

– ’ Vild med Lotte,’ citerer avisen Camilla, og hun siger, at du fik hende i gang. Hvad skete der?

– Vi havde et godt samspil.

– Hvordan kom det til udtryk?

– Jeg tror, jeg lavede fire mål, og hun lavede nok lidt flere. Som jeg husker det, startede jeg på bænken det første kvarter. Så kom jeg på banen, og vi spillede ved siden af hinanden, skiftevis back og playmaker, og jeg tror bare, at det tekniske pressspil og den form for håndbold, vi spillede, gik op i en højere enhed i den kamp.

– Det var vel spændende, selvom I endte med at vinde 31-28 og vandt puljen?

– Vi havde lidt svært ved at slippe af med tyskerne i starten, men vi endte med at vinde uden helt store spænding. Grit Jurack var stjernen og den store skytte på det tyske hold.

– I gik så videre til ottendedel­sfinalen og slog Brasilien. Men tabte så kvartfinal­en 19-17 til Frankrig. Var det skuffende?

– Ja, meget. Men set i lyset af, at netop den turnering fødte Frankrig som en stormagt i kvindehånd­bold ved at komme hele vejen til finalen mod Norge, som de tabte, så må man bøje sig for det. Jeg synes, vi i øvrigt spillede en god turnering.

– I kom jer over det?

– Vi vandt da OL- guld året efter, så helt skidt var det jo ikke.

– Hvad laver du i dag?

– Jeg er lærer på en skole i Viborg.

– Har du forbindels­e til håndbolden nu?

– Den eneste forbindels­e, jeg har til sport, er, at jeg følger mine to børn, den ene spiller fodbold, den anden håndbold. Jeg har været ungdomstræ­ner i ti år, men holder en pause i år.

 ?? ?? Ekstra Bladet 6. december 1999.
Ekstra Bladet 6. december 1999.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark