Ekstra Bladet

MELDTE HAM IND I ÆLDRE SAGEN

Selvom Anders Lund Madsen har et barn på to år, er han nu listet som ’ ældre’

- Helle Kastholm Hansen hka@ eb.dk Jonas Olufson foto@ eb.dk

Han er ikke meget for at indrømme det. Faktisk slår han nærmest krøller på sig selv for at undgå det emne, men til sidst må det ud: Hans unge kone har meldt ham ind i Ældre Sagen.

– Det er, fordi hun er fra Jylland, og der stod i papirerne, at man kunne spare ti procent på forsikring­erne, hvis man blev medlem. Den slags kan de ikke stå for i Jylland. Og da vi lige havde fået nyt hus og stod til at skulle have nye forsikring­er, gik hun bag min ryg. Hun narrede mig så at sige til at blive en af Bjarne Hastrups proselytte­r, forklarer Anders Lund Madsen og prøver at se svært lidende ud.

Det passer ham skidt, at han – far til syv og med en lille datter, som lige er fyldt to og et barnebarn, der fyldte to for et par måneder siden – er en af den million danskere, som politikern­e har kaldt ældrebyrde­n.

En travl herre

Lund Madsen er godt nok lige blevet 59 år, men han har ikke tid til at være gammel. Der er både jobbet på Podimo- podcasten og adskillige tv- jobs som vært plus alt det andet, han render og laver, så det med at være ’ ældre’ – for slet ikke at tale om ’gammel’ – det holder ikke.

– Det er da ikke sådan, at jeg ikke som alle andre kan føle mig træt og gammel efter en lang dag, men derfra og så til Ældre Sagen er der også en bid vej, mener han.

❘ realiteten betyder det, at Anders Lund Madsen nu er medlem at to ting: Ældre Sagen og partiet Retsforbun­det.

– Retsforbun­det meldte jeg mig ind i for mere end 30 år siden, og i de senere år har jeg flere gange forsøgt at melde mig ud, men jeg kan ikke finde ud af, hvordan jeg skal gøre det – måske eksisterer Retsforbun­det ikke mere. Jeg ved det ikke, smiler han.

Begyndte på Ekstra Bladet

Mange vil vide, at Lund Madsen lagde grunden til sin herostrati­ske berømmelse på □kstra Bladet.

Duoen ’ Madsen og Madsen’ alias Povl Høst- Madsen og Anders Lund Madsen skabte en helt ny slags undersøgen­de journalist­ik, hvor de ikke sjældent gakkede rundt og lavede sjove ting.

– Jeg var i praktik som journalist på □kstra Bladet, men jeg fandt hurtigt ud af, at det med at skrive om ulykkelige børn, mord og brand ikke var noget for mig. Jeg fik i stedet lov til at lave causerende tekster, og det har jeg været den daværende chefredakt­ør Sven Ove Gade taknemmeli­g for lige siden.

❘ Lund Madsen- familien er folk akademiker­e. Som Anders Lund Madsen siger: Min bror er dr. phil. og psykiater, men jeg blev kun journalist. Man kan vel sige, at jeg blev den negative mønsterbry­der. Heldigvis er min ældste datter på 32 også akademiker, og min ældste søn skal i gang med kunsthisto­rie, så det er ikke gået helt tosset.

Hun narrede mig så at sige til at blive en af Bjarne Hastrups proselytte­r Jeg fik i stedet lov til at lave causerende tekster, og det har jeg været den daværende chefredakt­ør Sven Ove Gade taknemmeli­g for lige siden

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark