Ekstra Bladet

Succes og fiasko

-

Jeg ( måtte) arbejde gratis i den første sæson for at få fødderne indenfor

Når man betragter Anders Lund Madsen, ligner han en omvandrend­e succes.

Men selvom han har arbejdet både for TV 2, DR og som entertaine­r, for nu at nævne noget, er det ikke alt, der har været lige givtigt eller heldigt.

– Da jeg for eksempel slog pjalterne sammen med Anders Breinholt på DR for at lave ’ De sorte spejdere’, måtte jeg arbejde gratis i den første sæson for at få fødderne indenfor. Jeg var syg for at få lov til at lave sorte spejdere med Breinholt, men de ville lige se mig an først, så sådan blev det, forklarer han om det, der siden blev en kultserie.

Men ikke alt er endt lige godt.

– Engang prøvede jeg at lave et show, som jeg ikke havde forberedt mig på. Jeg var blevet hyret til to forestilli­nger, så jeg kørte ud til en marskandis­er og købte en karrusel fyldt med nogle lysbillede­r, som jeg aldrig havde set. Min idé var, at jeg skulle stå på scenen og gøre mig lystig over nogle vildt fremmede menneskers kedelige feriebille­der – eller hvad det nu var.

Gentog fiaskoen

Problemet for Lund Madsen var, at alle billederne var virkelig kedelige og ens – meget ens. Så til sidst var det bare ikke sjovt længere, så som han selv sagde: Pludselig var der meget lang tid til pausen.

Jeg blev siddende backstage, indtil alle var gået hjem

– ❘ pausen havde jeg det skidt, og den kloge ville nok have valgt en plan B eller C for at slippe igennem aftenen, men jeg tåbe fortsatte i samme skure, så publikum blev virkelig sure. Resultatet var, at jeg blev siddende backstage, indtil alle var gået hjem, så jeg ikke risikerede at møde nogen.

Aftenen efter gentog Lund Madsen ufortrøden­t sit diasshow, men her turde han så ikke gå på scenen igen efter pausen. Det var simpelthen blevet for pinligt.

– You can’t win them all, siger han og slår ud med armene.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark