Ekstra Bladet

SÅDAN KOMMER DU MED I ’ BAGEDYSTEN’

Der er naturligvi­s ingen garantier, men Ekstra Bladet har talt med en caster på programmet, Tina Bremer, der fortæller, hvad du med fordel kan fokusere på i din ansøgning

- LARS SEJR ls@ eb.dk

Klar, parat, bag! År efter år kæmper udvalgte danskere for at vinde DR- programmet ’ Den store bagedyst’. Tina Bremer er caster på programmet, og hun giver her sine bedste tips og tricks til din ansøgning, så det forhåbentl­ig er dig, der får drømmen opfyldt næste gang.

For det er bestemt ikke let, men absolut heller ikke umuligt at komme med i programmet; et af kravene er nemlig, at du skal være amatørbage­r, og derfor behøver du ikke at være verdensmes­ter, når du sender din ansøgning afsted for at komme i betragtnin­g.

Gør dig umage

Det første, der springer i øjnene på Tina Bremer, når hun sidder med en ansøgning, er, om hun kan mærke, at personen virkelig gerne vil deltage i programmet. Det skal skinne igennem.

– Jeg kigger efter, om vedkommend­e har gjort sig umage med at få beskrevet sig selv og sin glæde ved at bage. Fortæller vedkommend­e noget om sig selv, som vi bliver nysgerrige på?

– Jeg kigger naturligvi­s også på, om vedkommend­e er udlært konditor eller bager, for det er jo et program for amatører, og så kigger jeg efter, om der er særlige forhold eller andet, vi skal huske at spørge til, hvis vedkommend­e går videre i castingen.

Hård udskilning­sproces

Hvis man har set programmet og undret sig over, at der til tider kan være stor niveaufors­kel på deltagerne, så er det ikke overrasken­de. For alle kan søge, og du behøver ikke at være mesterbage­r for at blive udvalgt.

– Nej, det behøver man ikke. Vi elsker i programmet at se dem, der ikke er så erfarne, blive bedre og bedre. Måske endda ende med et bagedyst- forklæde, siger Tina Bremer.

Hvis du drømmer om at deltage i bagedysten, kan du glemme alt om at snige dig med på en fribillet. Undervejs i processen bliver ansøgernes evner testet.

 ?? FOTO: CARSTE MOL/ DR ?? Victoria Askjær nåede hele vejen til finalen i 2019.
FOTO: CARSTE MOL/ DR Victoria Askjær nåede hele vejen til finalen i 2019.
 ?? FOTO: DR ?? Det var en stolt Klaus Andersen, der kunne løfte trofæet i ’ Den store bagedyst’ i 2022.
FOTO: DR Det var en stolt Klaus Andersen, der kunne løfte trofæet i ’ Den store bagedyst’ i 2022.
 ?? FOTO: DR ?? Den velkendte dommertrio i bagedysten: fra venstre Katrine Foged Thomsen, Timm Vladimir og Markus Grigo.
FOTO: DR Den velkendte dommertrio i bagedysten: fra venstre Katrine Foged Thomsen, Timm Vladimir og Markus Grigo.
 ?? FOTO: DR ?? Klaus Andersen knokler med sin finalekage under skarpt opsyn af dommer Markus Grigo. Kagen var medvirkend­e til, at Klaus løb med årets samlede sejr.
FOTO: DR Klaus Andersen knokler med sin finalekage under skarpt opsyn af dommer Markus Grigo. Kagen var medvirkend­e til, at Klaus løb med årets samlede sejr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark