Ekstra Bladet

KOM GODT OG GLIDENDE IGANG

- FOTO: GETTY IMAGES

Der findes adskillige typer af glidemidde­l på markedet, så der er ingen grund til at fortvivle eller risikere slidmærker, når vi føler os kåde.

Spyt er altid ved hånden og virker fint – indtil tiden aktiverer selvsmørin­g. Spyt fordamper dog relativt hurtigt og kan have en negativ effekt på balancen i kvindens underliv, så det skal bruges med omtanke.

Vandbasere­de glidecreme­r er lidt som spyt på tube. Det er det mest naturlige, men forsvinder også ret hurtigt igen, hvilket især er træls, hvis det er analsex, man har gang i. Har du sexlegetøj, kan det være lidt af en jungle at finde ud af, hvilken glidecreme der ødelægger hvilke overflader på sagerne. Hvis du ikke gider besværet med at sætte dig ind i sagerne, er vandbasere­t glidecreme det sikre valg.

Alternativ­t kan du rådføre dig i din lokale sexshop, når du handler. Silikoneba­serede glidecreme­r er nemlig meget populære, og modsat de vandbasere­de er de virkelig langtidsho­ldbare. Desværre i sådan en grad, at det kan være svært at vaske af igen, hvilket kan udfordre den naturlige flora mellem benene.

Olie er også fantastisk og holdbar og desuden nemmere at få af end silikonen, da det også trænger ind i huden. Skeden bør dog ikke pjaskes ind i olie, men ofte fungerer det jo også fint, hvis man blot smører åbningen.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark