Ekstra Bladet

SÅDAN GÅR DANMARK VIDERE

-

Selvom det blev til et umådeligt skuffende 2-1- nederlag til de regerende franske verdensmes­tre på det mærkværdig­e container- stadion 974, så er der ikke grund til at male fanden på væggen helt endnu.

Det er nemlig ikke helt umuligt – trods Danmarks ene point i Gruppe D – at sikre en billetten videre til knockout- fasen.

Det danske landshold skal dog under alle omstændigh­eder banke Australien i den sidste og altså nu altafgøren­de gruppekamp.

Sker det ... ja, så slutter Kasper

Hjulmand og co. på andenplads­en i Gruppe D med fire point og henviser dermed samtidig Australien til en bitter tredjeplad­s.

Men, men, men … hvis Tunesien skulle gå hen og skabe et mirakel mod de franske verdensstj­erner, så har vi alligevel balladen.

For ender Anis Ben Slimane og resten af det tunesiske mandskab også på fire point, så vil nationen med den bedste målscore avancere.

Det er derfor tvingende nødvendigt, at den danske offensiv for alvor kommer i gang mod the Socceroos.

Som en lille krølle på halen kan der sagtens opstå den situation, at nationerne­s målscorer også er identiske, og så skal der ifølge reglemente­t først kigges på antal scorede mål. Derefter kaster man et blik på de indbyrdes opgør, og til sidst er det de såkaldte Fair Playpoint, der tages i brug.

Frankrig er med seks point desuden det første mandskab til at kvalificer­e sig til 1/8- finalerne.

Derfor kan lørdagens dobbelte målscorer Mbappé og de andre franske stjerner desværre tage det lidt med ro mod Tunesien.

af

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark