TAK AUSSIES

Australsk sejr over Tunesien forbedrer danske VM- chancer

-

En australsk sejr over Tunesien giver Danmark fornuftige kort på hånden.

Sejren betyder, at Danmark selv kan afgøre sin skæbne i sidste gruppekamp ved VM mod Australien.

Det er en kendsgerni­ng, efter at australier­ne besejrede Tunesien ved slutrunden i Qatar.

Australien vandt 1- 0 på et mål af Mitchell Duke og fik dermed oprejsning efter den franske lussing i premieren.

Havde Tunesien vundet, havde udsigterne været mere dystre for det danske mandskab.

Det bliver ikke tilfældet, og det kan danskerne takke Australien for.

Slimane ude

Holdet var toneangive­nde i kampens begyndelse og kom som logisk konsekvens heraf på 1- 0 midtvejs i halvlegen.

Et indlæg fra venstre blev snittet perfekt videre i det lange hjørne af Duke, mens Tunesiens målmand Aymen Dahmen fløj forgæves gennem luften.

Tunesien, der havde OBangriber­en Issam Jebali, men ikke Brøndby- midtbanen Anis Ben Slimane, med, burde være gået til pausen med 1- 1.

Mod slutningen af første halvleg lagde tuneserne et pres på det australske mål, og i fri position havde Mohamed Dräger en enestående chance for at udligne. Men forsvarssp­illeren Harry Souttar kom i vejen.

Kort efter var også Youssef Msakni tæt på, men udfaldet blev det samme.

Med 1- 0- føringen i hånden havde Australien et resultat, og det var op til tuneserne at bryde modstander­ens defensiv ned.

Få chancer

Aflevering­erne var mange, men chancerne få, og i stedet kunne Australien have lukket kampen med 20 minutter igen. Mathew Leckie var helt fri foran mål, men det flade indlæg fra Jamie Maclaren var for upræcist.

De seks tillægsmin­utter var ikke nok til at rokke ved resultatet, og det blev ved 1- 0. Australien kom et skridt nærmere ottendedel­sfinalerne. Omvendt er Tunesien nu tvunget til at besejre Frankrig for at have en chance for at gå videre.

?? FOTO: HANNAH MCKAY/ RITZAU SCANPIX ?? Går helt kænguru
Australien sørgede for en tidlig julegave til Kasper Hjulmand og co. ved at besejre Tunesien med 1- 0.