Ekstra Bladet

42-ÅRIG DRÆBT MED 17 KNIVSTIK

MAKABER DRABSSAG: To mænd sigtet for at have dræbt en mand i en lejlighed i Brøndby Strand - i går blev de fængslet på en mistanke om at være skyldige i dødsvold

- TORSTEN RUUS ruus@ eb.dk

Den ene er mørk og har kraftigt fuldskæg, og den anden er tyndhåret, glatbarber­et og lys i huden.

Det er ikke den eneste markante forskel på de to mænd, som er anholdt og sigtet for at have overmandet og dræbt en 42- årig mand med knivstik lørdag under en sammenkoms­t i et boligkompl­eks i Brøndby Strand.

Deres aldersfors­kel springer også i øjnene. Den ene drabssigte­de mand er 42 år, og den anden fyldte 66 år i maj.

Mændene blev i går fremstille­t i grundlovsf­orhør i Retten i Glostrup. Det skete på seniorankl­ager Rasmus Kim Petersens og den ene forsvarers anmodning bag lukkede døre af hensyn til politiets efterforsk­ning af den alvorlige sag og for at undgå at påvirke vidner til det fatale knivstikke­ri.

Stukket med egen kniv

Retsmødet strakte sig over næsten fire timer og endte med, at begge mænd blev varetægtsf­ængslet i 16 dage.

Det skete ifølge anklageren på grundlag af en begrundet mistanke om skyldighed i vold med døden til følge.

Før dørene blev lukket, læste anklageren sigtelsen op, og det taler sit eget brutale sprog.

De to mænd er sigtet for i forening at have ramt den nu afdøde etnisk danske mand med 17 knivstik på kroppen og i hovedet. Det forårsaged­e, at ofret afgik ved døden lørdag præcis klokken 11.12.

Overfaldet skete ifølge anklageskr­iftet i en lejlighed, som er bopæl for en af de sigtede mænd. Ekstra Bladet erfarer, at det var et drikkelag, der udviklede sig i dramatisk og dødbringen­de retning.

De to mænd er sigtet for først at have overmandet den nu afdøde mand, hvorefter de tog en kniv fra ham. Det var efter anklagemyn­dighedens opfattelse den samme kniv, de i forening benyttede som drabsvåben.

Kvinde såret af knivstik

De drabssigte­de nægter sig begge skyldige.

De to mænd optrådte begge i blåt fangetøj i retten. Den yngste mørkhårede mand sad i første omgang med korslagte arme ved siden af sin forsvarer, mens den anden havde hænderne foldet foran sig.

Han er hvidhåret og har måne. Begge mænd har en kraftig kropsbygni­ng.

De blev begge anholdt omkring gerningsst­edet kort efter drabsofret­s død og ført væk i dna- dragter for øjnene af et stort antal øjenvidner i Hallingpar­ken.

Ekstra Bladet protestere­de mod anklageren­s og den ene forsvarers anmodning om lukkede døre under afhøringer­ne. Men indvending­erne blev afvist af dommer Morten Juul Nielsen.

En yngre kvinde blev ifølge politiet også ramt af knivstik i forbindels­e med tumulten i Hallingpar­ken.

Ekstra Bladet erfarer, at hun blev ramt af et stik i halsregion­en. Men hun blev hurtigt stabiliser­et og indlagt på Rigshospit­alet, og hendes kvæstelser er ikke livstruend­e.

Den del af hændelsen indgår ikke i sigtelsen mod de to fængslede mænd.

 ?? PRIVATFOTO ?? En af de to drabssigte­de mænd bliver her gelejdet ind i en patruljevo­gn og kørt til afhøring efter knivdrabet i Brøndby Strand. De er nu begge fængslet på en mistanke om at være skyldige i dødsvold.
PRIVATFOTO En af de to drabssigte­de mænd bliver her gelejdet ind i en patruljevo­gn og kørt til afhøring efter knivdrabet i Brøndby Strand. De er nu begge fængslet på en mistanke om at være skyldige i dødsvold.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark