Ekstra Bladet

Anerkender dilemmaer

-

Milestone Systems ville på trods af gentagne forsøg ikke give flere detaljer om samarbejde­t med Qatar, men i et skriftligt svar understreg­er de, at de tager afstand fra alle overtrædel­ser af menneskere­ttighedern­e, og at deres ' kontrakter indeholder klausuler, hvor vores kunder forpligter sig til at respektere menneskere­ttighedern­e'.

' Vi anerkender, at der kan være etiske dilemmaer forbundet med videotekno­logi, og at der skal handling til, for at alle aktører lever op til nutidens mål og forventnin­ger om ansvarligh­ed. Ansvarligh­ed er og har altid været en afgørende del af vores dna,' lyder det fra virksomhed­en, der har leveret overvågnin­gssoftware til Qatar.

Intet i klemme

I et interview med mediet Computerwo­rld fra 2008 giver Milestone Systems' tidligere administre­rende direktør Lars Thinggaard udtryk for, at de ikke har noget moralsk i klemme ved at sælge overvågnin­gssoftware til diktaturst­ater.

I artiklen bliver det pointeret, at Milestone sælger produkter i Kina, Iran, Saudi- Arabien og Sudan, der alle er kendt for at krænke menneskere­ttighedern­e.

Alligevel føler Lars Thinggard og Milestone Systems ikke et ansvar for, hvordan produktern­e bliver brugt.

– Jeg mener ikke, at vi har en lav moral. Jeg anerkender, at vores produkter kan bruges på uheldige måder, men vores software distribuer­es på internette­t og sælges sågar på eBay. Derfor kan jeg ikke kontroller­e, hvem vores kunder i eksempelvi­s SaudiArabi­en er. Det kan jeg simpelthen ikke, sagde Lars Thinggaard dengang til Computerwo­rld.

Jeg mener ikke, at vi har en lav moral

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark