Ekstra Bladet

17-ÅRIGE NATHALIE SKAL VENTE ÅREVIS PÅ HJÆLP

- CECILIECEC­ILIE JUULJUUL DAUDAU FOTO FOTO: ANDERSANDE­RS BROHUSBROH­US

Tårerne triller ned ad kinderne, mens havet bruser omkring hende. Hun ved, at det er nu, det gælder.

Det er også derfor, hun har hældt smertestil­lende piller i sig inden dagens vigtige stævne. Udtagelse til VM. Men lige nu synes effekten af dem lige så langt borte som udsigten til at komme med.

Knive borer sig ind i lysken, hofterne og knæene. Sådan føles det i hvert fald.

VindenVind­en er er hård, hård, men men ordeordene mod d h hende d selv l hå hårdere. d

’ Det kan ikke passe, at jeg er så svag,’ tænker hun.

Men kroppen kan ikke mere. Da hun kommer på land, smider hun jollen fra sig. Nu er det slut.

Farvel til sporten

17- årige Nathalie var topatlet. Hun har dyrket jollesejla­ds mere end halvdelen af sit liv og har været til både EM og hold- VM.

Hun lever, når hun er på vandet, som hendes mor siger. Men i foråret måtte hun hun give give slip slip på på sejlsporse­jlsporten. t Ligesom Li h hun må å give i afkald på idrætstime­rne på gymnasiet, gåture med hundene og fornøjelse­r med veninderne.

Nathalie har hofteledsd­ysplasi. Men hun må vente i årevis på hjælp fra det offentlige. På trods af de invalidere­nde smerter.

I september fik hun stillet diagnosen på et privathosp­ital, som kan operere hende for 120.000 kroner per hofte, men det er penge, der skal op af egen lomme.

Hvis hun derimod skal have have operatione­n operatione­n gennem gennem d det t offentlige ff tli sundhedssy­dh d stem, må hun vente på sin forundersø­gelse den 29. august 2024 på Odense Universite­tshospital ( OUH).

Og derefter skal hun ifølge hospitalet­s egne tal vente yderligere et år på operation.

Smerterne tager til

– Det er jo megalang tid at gå og have de her smerter. De har været virkelig tiltagende siden i sommer, fortæller Nathalie Klug, der til daglig går i 2. g på Rosborg Gymnasium i Vejle.

– Så jeg tænker, at hvis jeg skal gå med det her i flere år endnu, ender jeg så med knap nok at kunne gå?

– Der har været nogle dage, hvor jeg har presset mig selv for hårdt. Når jeg så kommer hjem, gør det så ondt, at jeg knap kan bevæge mig, fortæller hun.

Hvis jeg skal gå med det her i flere år endnu, ender jeg så med knap nok at kunne gå?

 ?? ?? Venteposit­ion
Nathalie bliver sur på sig selv, når hun ikke kan helt almindelig­e ting som at gå tur med hunden på grund af smerterne, og hun er frustreret over, at hun ikke kan gøre noget ved det.
Venteposit­ion Nathalie bliver sur på sig selv, når hun ikke kan helt almindelig­e ting som at gå tur med hunden på grund af smerterne, og hun er frustreret over, at hun ikke kan gøre noget ved det.
 ?? FOTO: MICHAEL SVENSSON ?? Nathalie havde sejlet i ti år, indtil hun måtte stoppe fra den ene dag til den anden på grund af store smerter.
FOTO: MICHAEL SVENSSON Nathalie havde sejlet i ti år, indtil hun måtte stoppe fra den ene dag til den anden på grund af store smerter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark