Ekstra Bladet

Det skal du vide, inden du rejser til Cuba:

-

Sikkerhed:

Der er meget lidt kriminalit­et på Cuba, og det er som udgangspun­kt et sikkert land at rejse i. En af de største oplevelser på Cuba er befolkning­en, som er utrolig gæstfri og imødekomme­nde. Nogle personer vil muligvis forsøge at lokke dig hen til bestemte steder – blandt andet til fiktive cigarforre­tninger. Selvom de virker søde og overbevise­nde, er det sikreste at lade være med at følge med dem.

I sommeren 2021 var landet præget af demonstrat­ioner og protester mod diktaturst­yret. Der er kommet ro på siden, men det er altid en god idé at tjekke Udenrigsmi­nisteriets og de lokale myndighede­rs anbefaling­er, før du rejser til landet.

Visum:

Du skal have et turistvisu­m for at rejse ind i Cuba. Det udstedes for 30 dage. Du kan søge om forlængels­e med yderligere 30 dage. Turistvisu­mmet kan søges hos udvalgte rejseburea­uer før rejsen. Ifølge Udenrigsmi­nisteriet bør det også være muligt at købe visum i forbindels­e med indrejsen.

Vaccinatio­ner:

Inden afrejse til Cuba anbefales det, at du som minimum vaccineres mod Hepatitis A og DifteriSti­vkrampe. Hvis dit ophold er længerevar­ende, kan det være relevant at supplere med vaccinatio­ner mod Hepatitis B, Hundegalsk­ab og Tyfus.

 ?? ?? Cuba er notorisk kendt for at lave de bedste håndrulled­e cigarer i verden.
Cuba er notorisk kendt for at lave de bedste håndrulled­e cigarer i verden.
 ?? ?? Er man til smuk natur, er Cuba klart værd at overveje.
Er man til smuk natur, er Cuba klart værd at overveje.
 ?? ?? Et levn fra fortiden med smukke farver.
Et levn fra fortiden med smukke farver.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark