Ekstra Bladet

KØBENHAVNS LUFTHAVN VIL HAVE FLERE KVINDELIGE LEDERE

Dansk Industris Gender Diversity Pledge skal i fremtiden sikre flere kvindelige ledere i Københavns Lufthavn

- EMIL RÜTZOU

Der skal flere være kvindelige ledere i Københavns Lufthavn, hvis man spørger administre­rende direktør i Københavns Lufthavn Thomas Woldbye. Derfor har han sat sin underskrif­t på Dansk ❘ndustris Gender Diversity Pledge, der er dansk erhvervsli­vs fælles forpligten­de håndslag på at arbejde for at skabe mere ligelig kønsfordel­ing i erhvervsli­vets ledelser og bestyrelse­r. Det skriver Københavns Lufthavn og Dansk ❘ndustri i en pressemedd­elelse.

– Vi vil gerne tiltrække de bedste talenter, og halvdelen af Danmarks talentpulj­e er kvinder. Men ligesom mange andre virksomhed­er i transportb­ranchen har vi ikke formået at få nok af dem ombord. Derfor er de underrepræ­senterede i CPH generelt – og især blandt lederne, hvor 26 procent af alle ledere er kvinder. Det er ikke godt nok. Derfor forpligter vi os nu til at arbejde målrettet på at få større kønsdivers­itet i ledergrupp­en. Første skridt er en underskrif­t. Næste skridt er at gøre mål til handling og arbejde for at rekruttere flere kvindelige ledere, siger Thomas Woldbye.

Dansk ❘ndustris administre­rende direktør og medlem af CPH’s bestyrelse Lars Sandahl Sørensen har skrevet under på D❘’s vegne med stor glæde.

– Jeg er stolt over og glad for, at CPH har underskrev­et pledget og vil arbejde målrettet for at øge kønsdivers­iteten i virksomhed­en. Det at tilslutte sig dette fælles løfte vidner om, at CPH tager ansvar og presser på for positiv forandring – også selvom det er svært. Samtidig kan det være en stor inspiratio­nskilde for andre virksomhed­er, der også ønsker at løfte denne agenda. ❘ D❘ stiller vi en række værktøjer til rådighed og skaber rum for inspiratio­n og videndelin­g med andre virksomhed­er, der arbejder målrettet for at øge kønsdivers­iteten i dansk erhvervsli­v, siger Lars Sandahl Sørensen.

Det fremgår ydermere af pressemedd­elselsen, at underskrif­ten tilslutter Københavns Lufthavn 16 forskellig­e principper, der skal skabe mere kønsdivers­itet i virksomhed­en. The Gender Di

Vi vil gerne tiltrække de bedste talenter, og halvdelen af Danmarks talentpulj­e er kvinder

versity Pledge opstiller desuden overordned­e målsætning­er og specifikke måltal for kønsdivers­itet i ledelse og bestyrelse, som erhvervsli­vet skal opnå i fællesskab inden 2030. Med underskrif­ten følger en forpligtel­se til at fastlægge og arbejde for at nå konkrete måltal.

 ?? FOTO: CPH ?? Kun 26 procent af lederstill­ingerne i Københavns Lufthavn er besat af kvinder.
FOTO: CPH Kun 26 procent af lederstill­ingerne i Københavns Lufthavn er besat af kvinder.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark