Ekstra Bladet

NU ER FESTEN SLUT

Miamis dyreste natklubber frygter for fremtiden, efter at flere nyrige unge mænd har forladt byen Pengene er væk

- VICTOR KUHLMAN vp@ eb.dk

Festen er slut.

I hvert fald for de kryptokong­er, der ellers har været et kendetegn for nattelivet i Miami det seneste år.

For siden kryptobørs­en FTX kollapsede i starten af november – hvilket i øvrigt kostede grundlægge­ren Sam Bankman- Fried 94 procent af sin milliardfo­rmue og et retsligt efterspil – har det mere eller mindre kun gået en vej med kryptovalu­ta, og det er nedad.

Lige efter kollapset faldt værdien af bitcoin med 22 procent, og det ser ikke ud til, at det ændrer sig synderligt i den nærmeste fremtid.

Og selvom det nok lige nu er værst for Sam BankmanFri­ed og de omkring en million kunder, som har tabt en masse penge på hans projekt, så er det ikke kun dem, som har investeret i krypto, der bliver ramt.

Ifølge Financial Times ryster de nemlig i den grad i bukserne på de dyreste natklubber og hoteller i Miami, som på det seneste er blevet næsten afhængige af kryptokong­erne.

Uhørt mange penge

For mens kryptovalu­ta blev mere og mere mainstream, betød skattemæss­ige fordele, at Florida og især Miami blev epicentret for betaling med den virtuelle valuta i nattelivet.

De unge krypto- rigmænd kom derfor til Miami fra den ene dag til den anden og førte sig frem, mens de brugte uhørt mange penge.

Det siger Andrea Vimercati, der er direktør for mad og drikke hos Moxy Hotel Group.

Han beskriver dem som ’ unge og nørdede mænd, der ikke lignede nogen, som havde mange penge.’

– Dem på dansegulve­t opførte sig, som om der ikke var en dag i morgen. De ville vise, at de var uden grænser og bestilte mellem 12 og 24 flasker af den dyreste champagne bare for at hælde dem ud over folk, siger han og uddyber:

– De bookede borde for mere end 350.000 kroner og jeg tænkte bare ’ hvem er de her mennesker?’.

En vild aften

Også Gino LoPinto, der er daglig leder på den eksklusive klub E11even, fortæller til Financial Times, at de har haft besøg af flere nyrige unge med krytovalut­a på den virtuelle lomme. E11even er nemlig en af de klubber, som accepterer kryptovalu­ta som betalingsm­iddel.

Sidste år havde de en indtjening på intet mindre end 43 millioner kroner fra kryptovalu­ta.

I den forbindels­e husker Gino LoPinto tilbage på en vild aften, hvor rapperen 50 Cent optrådte på klubben.

Det fik en ung mand til at gå amok, og han bruge derfor mere end syv millioner kroner på et badekar fyldt med champagne.

I løbet af de seneste tre måneder har de blot fået kryptobeta­linger på omkring 70.000 kroner, fortæller Gino LoPinto.

– Det er jo et monstersto­rt fald, siger han.

De bookede borde for mere end 350.000 kroner

 ?? FOTO: DADO RUVIC/ REUTERS/ RITZAU SCANPIX ?? Kryptobørs­en FTX er fortid, og det skaber ringe i vandet i krypto-verdenen.
FOTO: DADO RUVIC/ REUTERS/ RITZAU SCANPIX Kryptobørs­en FTX er fortid, og det skaber ringe i vandet i krypto-verdenen.
 ?? ARKIVFOTO: FTX/ HANDOUT VIA REUTERS/ RITZAU SCANPIX ?? Amazon har igangsat arbejdet med en tv- serie om kollapset af kryptobørs­en FTX, hvor Sam Bankman- Fried nok kommer til at være hovedperso­n.
ARKIVFOTO: FTX/ HANDOUT VIA REUTERS/ RITZAU SCANPIX Amazon har igangsat arbejdet med en tv- serie om kollapset af kryptobørs­en FTX, hvor Sam Bankman- Fried nok kommer til at være hovedperso­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark