Ekstra Bladet

STARTEDE VED BRÆNDEOVN

Teknikere har nu klarlagt årsag til voldsom dødsbrand på Bornholm Tragedie

- METTE FLECKNER fleck@ eb.dk

Et ægtepar med tre sønner på 11, otte og fire år mistede deres 11- årige dreng, da familiens landejendo­m på Bornholm brød i brand 16. november om natten.

Politiet meldte hurtigt ud, at der ikke var mistanke om en forbrydels­e, men at brandtekni­kere skulle klarlægge årsagen til branden. Og nu har de afleveret deres rapport til Bornholms Politi.

Ifølge de brandtekni­ske undersøgel­ser opstod branden i et inddækket område omkring en brændeovns­indsats i muren, og strålevarm­e fra ovnen antændte noget brandbart materiale

Politiet fik anmeldelse om branden klokken 01.50, hvor moderen i familien slog alarm.

Voldsom brand

Den første patrulje kunne på lang afstand se, at branden havde udviklet sig voldsomt. På stedet traf politiet moderen i indkørslen. Hun havde – viste det sig – fået et behandling­skrævende kraniebrud under et fald fra en altan under branden.

Da røgdykkere trængte ind i huset, fandt de hurtigt den 11- årige dreng liggende død.

Familien blev fløjet til Rigshospit­alet med helikopter, hvor den fire- årige søn blev lagt i koma. Det samme gjorde faderen og den otte- årige dreng.

Den yngste blev efter et par dage taget ud af koma og har det efter omstændigh­ederne fint.

Den otte- årige søn og faderen er fortsat i kritisk tilstand, men de beskrives af lægerne som værende stabile, oplyser politiet.

Chefpoliti­inspektør Kim Munksgaard siger helt overordnet, at man i omgang med brændeovne og ild skal være meget opmærksomm­e på, hvordan man betjener ovnen og hvilket materiale, der kan være omkring eller i nærheden.

Begivenhed­en har rystet og chokeret lokalsamfu­ndet på Bornholm, hvor familien havde en stor berøringsf­lade.

 ?? FOTO: PELLE RINK/ RITZAU SCANPIX ?? Familiens hus på Bornholm blev fuldstændi­g raseret under branden.
FOTO: PELLE RINK/ RITZAU SCANPIX Familiens hus på Bornholm blev fuldstændi­g raseret under branden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark