Ekstra Bladet

Flere rekorder på vej

-

Konstituer­et generalsek­retær hos Dansk Folkehjælp Peder Thorning står i spidsen for organisati­onens årlige juleindsam­ling til enlige forsørgere. En indsamling, som i samarbejde med Ekstra Bladet siden 2007 har vokset sig så stor, at man græder med det ene øje og smiler med det andet.

– Det triste er, at vi i år slår rekorden fra i fjor på 16.800 ansøgere. Ved fristens udløb 20. november havde 18.797 familier søgt om en julehjælps- pakke til en værdi af 1800 kroner, siger Peder Thorning om stigningen på 11 procent.

Med det smilende øje kan han imidlertid fornemme, at lysten og evnen til at give er intakt.

Flere af de ting, der er steget, er ting, som man ikke bare kan skære ned på

– Vores bekymring har været, at vi ville opleve en stigning i antallet af ansøgere, samtidig med at der ville ske en afmatning hos donorerne. Heldigvis har vi flere indikation­er på, at både fonde, erhvervsli­v og private donorer har forstået og kan imødekomme, at behovet for hjælp er stigende, siger Thorning.

Således er den optimistis­ke vurdering fra Peder Thorning, at årets indsamling overgår sidste års rekord på 20,2 millioner kroner.

– Jeg tør godt sige, at jeg vil blive overrasket, hvis vi ikke når det mål.

Faldende købekraft

Nye tal fra Arbejderbe­vægelsens Erhvervsrå­d viser, at Danmark i det seneste år med en inflation på 10,1 procent har oplevet den største stigning siden 1982. Fødevarer er steget med 16 procent, og energipris­erne har haft kurs mod himlen.

– Flere af de ting, der er steget, er ting, som man ikke bare kan skære ned på. Folk skal jo have mad på bordet, siger Peder Thorning, der håber, at den kommende regering vil nytænke, hvordan overførsel­sindkomste­r håndteres.

– Uanset hvilken kulør den nye regering får, vil den være udfordret i forhold til, hvordan vi reformerer systemet, så det bliver mindre komplekst for de svageste i vores samfund.

– Den enkelte familie og modtager af sociale ydelser bør sættes mere i centrum. Alt for mange i den befolkning­sgruppe føler, at de løber spidsrod i et virvar af regler og sagsbehand­lere, siger Peder Thorning.

Ifølge Arbejderbe­vægelsens Erhvervsrå­d er en almindelig lønmodtage­rs købekraft nu på niveau med 2019. For overførsel­sindkomste­r og kontanthjæ­lpsmodtage­re er den på niveau med 2007.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? – Vi er et lille land med et stort hjerterum, siger Peder Thorning med henvisning til, at julehjælps­indsamling­erne år efter år slår rekorder.
FOTO: PER RASMUSSEN – Vi er et lille land med et stort hjerterum, siger Peder Thorning med henvisning til, at julehjælps­indsamling­erne år efter år slår rekorder.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark