Ekstra Bladet

Den nye forklaring

-

Godt nok var der ikke nogen udenlandsk­e Meldmedlem­mer til stede.

Og godt nok var ikke alle DF- medlemmer discipline­rede nok til at holde debatten på et stramt EU- spor. Men der fandt et afgrænset EU- seminar sted tirsdag 4. august 2015, lyder Messerschm­idts nyeste forklaring.

EU- mødet startede ifølge Morten Messerschm­idt om morgenen. Han har i retten forklaret ganske detaljeret, at han holdt en times oplæg som indledning, hvor han blandt andet afprøvede sin egne argumenter frem mod afstemning­en om retsforbeh­oldet senere samme år.

– Jeg var Mister EU i Danmark på det tidspunkt, mindes Morten Messerschm­idt i vidneskran­ken.

Efter hans oplæg debattered­e DF’erne ifølge Messerschm­idt forskellig­e EUspørgsmå­l.

Ud på eftermidda­gen sluttede EU- arrangemen­tet. Et flot punktum blev sat, da DF’eren kørte med Sandormen til Grenen, hvor de drak vin med bobler.

Inden da nåede de også en tur på museum, oplyser Messerschm­idt.

Munter erindring

For at understreg­e sin pointe om, at DF’erne denne tirsdag var til EU- seminar, krydrede han i fredags sin forklaring med en munter erindring.

– Jeg blev kærligt mobbet med, at selvfølgel­ig slutter det med mousserend­e vin, når nu det var arrangeret af EU, lød det fra Morten Messerschm­idt.

Under retsmødet undrer anklageren sig over, hvordan forklaring­en give mening, når emnepunkte­r fra programmet til DF’s sommergrup­pemøde blev indsendt til EU’s finanskont­rol, da de begyndte at se nærmere på Meld.

– Ville de samme emner være blevet diskuteret selvom, der ikke havde været en EU- konference? spørger anklager Rasmus Maar Hansen opklarende.

– Jo, det ville de højst sandsynlig­t, medgiver Morten Messerschm­idt i vidneskran­ken.

Jeg blev kærligt mobbet med, at selvfølgel­ig slutter det med mousserend­e vin, når nu det var arrangeret af EU

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark