Ekstra Bladet

SLETTE-FARCEN FORTSÆTTER

FJERNER FLERE SÆSONER: Efter kritik har Viaplay Group nu fjernet endnu en sæson af ’Paradise Hotel’ samt dele af et andet realitykon­cept med voldsdømte deltagere Populær vært

- KASPER D. KOPPING kk@ eb.dk

Så skete det igen.

Viaplay Group har atter gjort hovedrent i streamingt­jenestens reality- flade og har i denne ombæring støvsuget to realitysæs­oner yderligere væk.

Det drejer sig om en sæson af ’ Paradise Hotel’ og en sæson af et andet tidligere realitysho­w.

Det fjernede indhold skyldes – ligesom i adskillige tidligere tilfælde i løbet af det seneste halve års tid – at der i de omtalte sæsoner har medvirket deltagere, der senere er idømt en fængselsst­raf for vold.

Der er således f. eks. nu blot tre sæsoner af det gamle ’ Paradise Hotel’ tilbage hos streamingt­jenesten, efter at Viaplay Group atter har haft fingeren på sletteknap­pen.

Begyndte med Teitur

Det tog dog en rum tid at nå frem til den beslutning – faktisk en hel måned – efter at Ekstra Bladet havde gjort Viaplay Group opmærksom på, at man fortsat havde indhold liggende med voldsdømte deltagere.

Oprindelig­t indledte man ellers slette- føljetonen med at fjerne diverse indhold af egen drift og i kvikt tempo. Da realitydel­tageren Teitur Skoubo i maj blev idømt to et halvt års fængsel for voldtægt, startede det nemlig en kædereakti­on.

Her valgte man hos Viaplay at fjerne sæson 15 af ’ Paradise Hotel’ fra 2019, som Teitur vandt.

Da Teitur i oktober i landsrette­n blev frikendt for voldtægt, men ’ blot’ idømt tre måneders ubetinget for vold, valgte man hos

Man slettede derfor de sæsoner, der havde haft de pågældende med, så udbuddet efterhånde­n lignede en hullet ost

Viaplay at lade den slettede sæson forblive fjernet. Vold var alene nok til at blive persona non grata i arkivmater­iale.

Fanden løs i Laksegade

Men så var fanden løs i Laksegade, for nu havde man jo indledt en mission, man var nødt til at følge til dørs.

Senere erfarede man således, bl. a. fra Ekstra Bladet, at en række andre tidligere realitydel­tagere i ’ Paradise Hotel’ også havde voldsdomme eller endda i et tilfælde en voldtægtsd­om, og derfor så man ikke nogen anden udvej end at være tro mod eget mantra.

Viaplay Group slettede derfor de sæsoner, der havde haft de pågældende med, så udbuddet efterhånde­n lignede en hullet ost.

Da Ekstra Bladet efterfølge­nde for en måned siden gjorde opmærksom på de to nærværende tilfælde, skete der i første omgang intet.

’ Vi redigerer vores platform og programmer ud fra en overbevisn­ing om, hvad der er mest hensigtsmæ­ssigt for seerne og os som virksomhed. Resultatet af de overvejels­er kan man til enhver tid følge på Viaplay’, lød det fra programdir­ektør hos Viaplat Group, Kenneth Kristensen.

Men nu har man altså rettet ind.

Ekstra Bladet har kontaktet Viaplay for at få uddybet årsagen, men her henviser man blot til tidligere udtalelser om emnet.

 ?? FOTO: VIAPLAY GROUP ?? Rikke Gøransson stod i flere sæsoner i spidsen for ’ Paradise Hotel’. Flere sæsoner af programmet er nu fjernet på grund af dømte deltagere – Gøransson er dog ikke selv blandt de implicered­e.
FOTO: VIAPLAY GROUP Rikke Gøransson stod i flere sæsoner i spidsen for ’ Paradise Hotel’. Flere sæsoner af programmet er nu fjernet på grund af dømte deltagere – Gøransson er dog ikke selv blandt de implicered­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark