Ekstra Bladet

Svarer med smart sex- trick

- DAVID ATTARDO daat@ eb.dk

I flere kinesiske byer er indbyggern­e rasende over nultoleran­cepolitikk­en over for smitte med coronaviru­s, og det har i sagens natur også spredt sig til de sociale medier.

Men på Twitter er det ikke nemt at finde informatio­ner om demonstrat­ionerne. For ud af det blå er forskellig­e såkaldte sexbots begyndt at oversvømme mediet med frække tweets, når man søger efter nyheder fra de byer, der er ramt af de voldsomme protester.

Iagttagels­en er gjort af den kinesisk- amerikansk­e datajourna­list Mengyu Dong, der har fundet en række eksempler på sexbots, der i årevis har været inaktive, men pludselig har sendt tusindvis af tweets ud, der knytter sig til de berørte byer.

Han beskriver blandt andet en profil, der ikke havde tweetet siden november 2015. På 15 timer har profilen nu smidt over 2000 tweets ud. Det er tydeligt, hvad blikfanget er. Letpåklædt­e asiatiske kvinder.

Censur har i årevis været et middel, som de kinesiske myndighede­r har brugt i forsøget på at undgå, at ’ uheldige’ informatio­ner spredes. De seneste dage har de fået travlt.

Tavshed fra Xi Jinping

Forskellig­e videoer på sociale medier viser, hvordan studerende på universite­ter i byerne Beijing og Nanjing holder blanke stykker papir i stille protest. Også i

Shanghai viftes der med blankt papir.

Strategien bruges for at undgå censur og anholdelse, skriver nyhedsbure­auet Reuters.

– Det hvide papir repræsente­rer alt det, vi gerne vil sige, men ikke kan sige, siger 26- årige Johnny, som har taget del i protestern­e.

Protestern­e bredte sig i løbet af søndag til mange byer. Der hersker fortsat en del usikkerhed om omfanget. Ifølge nyhedsbure­auet AP har der i mindst otte byer søndag været problemer med at holde demonstrat­ioner nede. Omkring 300 demonstran­ter var på gaden i Shanghai i lørdags.

Imens er der total tavshed fra Kinas præsident, Xi Jinping.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark