Ekstra Bladet

ERKENDER ØKSEDRAB

En 70- årig mand blev dræbt med mindst syv øksehug i hovedet af misbrugsma­kker. Fundet med øksen siddende i kraniet

- JENS ANTON HAVSKOV jah@ eb.dk

En 46- årig mand fra Fredericia aflagde i går i et grundlovsf­orhør ved Retten i Odense fuld tilståelse i en yderst makaber drabssag.

Han erkendte, at han mandag morgen cirka klokken 7.30 dræbte den 70årige John Lund Christense­n i dennes rækkehus i Hjulets Kvarter i det sydlige Odense.

Drabet skete med mindst syv øksehug i kraniet.

Først med en række slag, hvor han slog offeret med den flade side af den cirka 40 centimeter lange økse.

Derefter vendte han øksen om og tildelte den 70årige mand et eller flere hug med den skarpe side.

Det afsluttend­e hug blev udført med så stor kraft, at øksen flækkede kraniet på det sagesløse offer. Og den sad der stadig, da politiet ankom til gerningsst­edet kort efter.

Drabet skete, efter den 46årige drabssigte­de, der ligesom sit offer er stofmisbru­ger, først målrettet havde besluttet og også målrettet havde forsøgt at tage livet af sig selv.

Det gjorde han ved at sprøjte sig i lysken med et gram kokain og 200 milligram heroin, bekræftede han i retten under seniorankl­ager Brian Dybdahls afhøring.

Den drabssigte­de så noget træt og forhutlet ud, da han med flere dage gamle skægstubbe, bare fødder i et sæt blå klipklappe­r og klædt i en mørk striktrøje og løse joggingbuk­ser blev ført ind i den lille retssal 2 i domhuset i Odense.

Ført ind i transportb­ælte

Hænderne var fikseret til kroppen i et transportb­ælte, men han var ganske rolig og klar, da han bekræftede, hvad han efter det makabre drab havde fortalt politiet under afhøringen.

– Jeg ved godt, at det kan lyde lidt langt ude, men jeg tænkte, det var mere humant først at slå med den flade side af øksen. Den skulle nok ødelægge, hvad den skulle ødelægge, sagde han.

Havde ikke gjort noget

Han forklarede, at offeret, som han har lært at kende under en afsoning for en voldsdom, aldrig havde gjort ham noget ondt, og at der ikke var nogen konflikt mellem de to.

Deres relation var udelukkend­e centreret omkring deres brug af stoffer.

Den i dag 46- årige mand begyndte sit on/ off- misbrug, da han som 12- årig røg sin første pibe hash. Siden har han haft flere stoffri perioder, hvor han som voksen blandt andet har gennemført en uddannelse som tømrer.

Han har også en kæreste, bekræftede han i retten.

Det var ham selv, som mandag morgen ringede 112 og meldte sig, efter han med øksen havde udført det dødelige angreb på John Lund Christense­n, som på det tidspunkt lå og sov i sin seng.

Ringede 112 to gange

Faktisk måtte den 46- årige fredericia­ner ringe til alarmcentr­alen to gange, fordi vagten i første omgang ikke troede på ham, da han i sin rus var stærkt usammenhæn­gende.

Han forklarede, at når det ikke var lykkedes ham at tage livet af sig selv i første omgang, ’ kunne han lige så godt rådne op i fængslet’.

Derfor gjorde han, som han gjorde, sagde han.

Han bekræftede forløbet og erkendte altså sigtelsen om manddrab i sin ordlyd i grundlovsf­orhøret.

Manden blev varetægtsf­ængslet foreløbig frem til 20. december.

Jeg tænkte, det var mere humant først at slå med den flade side af øksen

 ?? FOTO: LOCAL EYES ?? Den 70- årige mand blev dræbt, mens han lå og sov i sit hjem i Hjulets Kvarter i det sydlige Odense. Den 46- årige drabssigte­de har aflagt fuld tilståelse og erkender, at han gentagne gange hamrede en økse i kraniet på sit offer.
FOTO: LOCAL EYES Den 70- årige mand blev dræbt, mens han lå og sov i sit hjem i Hjulets Kvarter i det sydlige Odense. Den 46- årige drabssigte­de har aflagt fuld tilståelse og erkender, at han gentagne gange hamrede en økse i kraniet på sit offer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark