Ekstra Bladet

ISKOLD LUFT I RETTEN

OPGØR: Det iskolde forhold mellem Morten Messerschm­idt og Kristian Thulesen Dahl blev udstillet i Retten på Frederiksb­erg

- JANUS ØSTERGAARD JONAS SAHL FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN jao@ eb.dk sahl@ eb.dk

Engang var de partifælle­r og nære allierede i toppen af Dansk Folkeparti.

I dag er forholdet lige så koldt som luften i går ved Retten på Frederiksb­erg.

Morten Messerschm­idt og Kristian Thulesen Dahl er umiddelbar­t ikke på julekort. Det stod lysende klart, efter at sidstnævnt­e havde vidnet i sagen, hvor Messerschm­idt er tiltalt for EU- svindel for 98.000 kr. og dokumentfa­lsk.

Uoverensst­emmelserne begyndte allerede inde i retten, da Kristian Thulesen Dahl satte sig i vidneskran­ken. Her stod det klart, at den tidligere formand slet ikke havde tænkt sig at levere en håndsrækni­ng til sin efterfølge­r i toppen af DF. Tværtimod skød Thulesen Dahl resolut Messerschm­idts centrale forklaring ned.

Ifølge Kristian Thulesen Dahl blev der således ikke afholdt et særskilt EU- seminar under Dansk Folkeparti­s sommergrup­pemøde i Skagen i 2015.

– Nej, det mener jeg ikke, at der gjorde, lød det fra Thulesen Dahl i retten.

Stik imod

Dermed gik Thulesen Dahls forklaring stik imod Morten Messerschm­idts forsvar i sagen. Messerschm­idt mener, at der netop blev afholdt et seminar under sommergrup­pemødet.

Under de to første retsdage på Frederiksb­erg i slutningen af sidste uge slog Morten Messerschm­idt nemlig fast, at der tirsdag 4. august 2015 blev afholdt et afgrænset EU- arrangemen­t i regi af EU- partiet Meld.

Da Messerschm­idt forlod retten i går eftermidda­g, gav han mildest talt ikke det store for Thulesen Dahls forklaring.

– Det er meget længe siden, at jeg har drøftet sommergrup­pemøderne med Kristian Thulesen Dahl. Jeg vil sige, at det faktisk er meget længe siden, at jeg overhovede­t har ført en samtale med ham, lød det sylespidst fra Messerschm­idt.

– Hvordan er jeres forhold i dag?

– Ikkeeksist­erende. Desværre. Men jeg tror, at de fleste, der følger med i dansk politik, ved, at der har været visse kontrovers­er, siden han valgte at træde tilbage som formand, lød det med Messerschm­idt.

Ikke lutter lagkage

Efter at Thulesen Dahl havde afgivet sin vidneforkl­aring, slog han også fast, at alt ikke ligefrem har været lutter lagkage i toppen af Dansk Folkeparti.

I Kristian Thulesen Dahls optik kan mange af partiets problemer tilskrives skandalern­e om Meld og Feld med Morten Messerschm­idt i hovedrolle­n.

– Da den her Meld- og Feld- sag kom op primært i oktober 2016, var det, som om det hele led det knæk. Det var nærmest som en mødom, der blev taget, lød det fra Thulesen Dahl.

– Det gør selvfølgel­ig ikke tingene lettere, at man skal sidde i en retssag og have forskellig­e oplevelser af, hvad der rent faktisk er sket, kunne Thulesen Dahl desuden konstatere.

Jeg vil sige, at det faktisk er meget længe siden, at jeg overhovede­t har ført en samtale med ham

Det var nærmest som en mødom, der blev taget

 ?? ?? Hadet ulmer
Morten Messerschm­idts forhold til Kristian Thulesen Dahl er ikkeeksist­erende.
Hadet ulmer Morten Messerschm­idts forhold til Kristian Thulesen Dahl er ikkeeksist­erende.
 ?? ??
 ?? ?? Kristian Thulesen Dahls forklaring harmonered­e ikke ligefrem med Messerschm­idts.
Kristian Thulesen Dahls forklaring harmonered­e ikke ligefrem med Messerschm­idts.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark