Ekstra Bladet

DF- chef: Jeg skrev bare under

-

Jeanie Nørhave er det mest centrale vidne i den del af sagen, som handler om dokumentfa­lsk.

Det var nemlig hende, som underskrev to såkaldte servicepro­vider- kontrakter for sommergrup­pemøderne i både 2014 og 2015.

På begge kontrakter fremstod det, som om hun var ansat på hoteller i henholdsvi­s Kolding og Skagen.

I realiteter­nes verden var hun på daværende tidspunkt øverste administra­tive chef i Dansk Folkeparti.

I vidneskran­ken gentog hun, som det skete i Lyngby, hvor sagen kørte første gang, at hun underskrev kontrakter­ne i fuld tillid til Morten Messerschm­idts assistent og nu medtiltalt­e, Søren Peter Jensen.

– Søren Peter kommer ind på mit kontor og beder mig skrive under. Det skal være her og nu. Jeg ser mit navn. Jeg kan ikke forestille mig, at jeg får noget til underskrif­t, jeg ikke skal have, forklarede hun.

Den forklaring forsøgte især Søren Peter Jensens forsvarer at gennemhull­e. Hvordan kan en kvinde, som har været ansat 30 år i Rigspoliti­et, bare skrive noget under uden at læse det, lød den gentagne melodi i en række spørgsmål.

Men lige lidt hjalp det. Jeanie Nørhave insistered­e på, at hun bare havde skrevet under. Heller ikke i en række mailudveks­linger, hvor forskellig­e dokumenter var vedhæftet, lagde hun mærke til uregelmæss­igheder.

Elendig til engelsk

Jeanie Nørhave er ifølge eget udsagn så elendig til engelsk, at det ikke gav mening for hende at forsøge at læse de engelskspr­ogede dokumenter.

Efter retsmødet hæftede Morten Messerschm­idt sig særskilt ved, at Jeanie Nørhave i sin vidneforkl­aring bekræftede, at der blev planlagt et EU- seminar på andendagen af sommergrup­pemødet.

Jeg kan ikke forestille mig, at jeg får noget til underskrif­t, jeg ikke skal have

Jeanie Nørhave understreg­ede, at det var DF’s kontor i Bruxelles, som stod for de nærmere praktiske detaljer omkring den pågældende tirsdag.

Anklageren ville derfor vide, om Jeanie Nørhave så vitterligt også deltog i en i en EU-konference.

– Dit navn står på deltagerli­sten?

– Jeg har deltaget i sommergrup­pemødet, fastholdt Jeanie Nørhave, som dog ikke kan redegøre for mødets faktiske indhold, da hun havde mange praktiske gøremål.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark