Ekstra Bladet

HVORFOR BLEV DE SKÅNET

MYSTIK OMGÆRDER DRAB: Politiet er stadig på bar bund i sag, hvor fire studerende blev dræbt. Hele USA stiller spørgsmåle­t: Hvorfor blev deres bofæller skånet?

- DAVID ATTARDO daat@ eb.dk

Et drab på fire unge studerende i den amerikansk­e by Moscow i delstaten Idaho er fortsat omgærdet af mystik.

Myndighede­rne har ikke en mistænkt eller et mordvåben, og de mange ubesvarede spørgsmål har fået rygterne til at svirre.

Først var en rød Mustang bragt i fokus på sociale medier, ligesom et dødsfald et andet sted i byen blev koblet sammen med drabene på de fire studerende.

De mange ubesvarede spørgsmål har fået rygterne til at svirre i lokalsamfu­ndet

Men nu slår politiet fast, at de to ting intet har med drabene at gøre.

’ Medierne har spurgt ind til et dødsfald på Baker Street i februar 2022, men vi har oplyst, at der var tale om en overdosis. Den sag har intet at gøre med efterforsk­ningen.’

’ Der har været meldinger online om, at en rød Mustang er en del af drabsefter­forskninge­n. Denne informatio­n er ikke korrekt’, skriver politiet i et opslag på Facebook.

Hvorfor?

Samtidig opfordrer de til, at alle potentiell­e vidner eller personer med oplysninge­r melder sig. Men beskeden er den sammen. Vi har stadig ingen svar.

Heller ikke på, hvorfor to personer blev skånet af drabsmande­n. Efter drabene er det nemlig kommet frem, at de fire venner ikke var alene hjemme, da drabene fandt sted.

Mens de befandt sig på anden og tredje sal i huset, lå to andre og sov nedenunder. De to overlevend­e er blevet identifice­ret som Dylan Mortensen og Bethany Funke, og medierne i USA stiller nu spørgsmåle­t: Hvorfor blev de skånet?

Parret har ikke ønsket at udtale sig, men de har for nylig lagt et billede op af matchende tatovering­er som hyldest til de dræbte.

Barndomsve­ninderne Kaylee Goncalves og Madison Mogen på 21 år havde ifølge politiet været i byen på en lokal bar den aften, de blev dræbt.

20- årige Xana Kernodle og Ethan Chapin blev også dræbt den aften.

De havde været kærester i et års tid, og Xana Kernodle arbejdede sammen med Madison Mogen på en græsk restaurant.

Politiet siger, at man efterforsk­er alle spor, og opfordrer folk til lade være med at motivforsk­e og i stedet lade politiet gøre sit arbejde.

 ?? FOTO: ZACH WILKINSON/ RITZAU SCANPIX ?? Politiet arbejder på højtryk for at finde de afgørende spor i sagen om fire unge, der blev dræbt.
FOTO: ZACH WILKINSON/ RITZAU SCANPIX Politiet arbejder på højtryk for at finde de afgørende spor i sagen om fire unge, der blev dræbt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark