Ekstra Bladet

Ansætter holocaustb­enægter

- THOR CARLSKOV tc@eb.dk

Dage efter, at den verdensber­ømte rapper Kanye West inviterede holocaustb­enægteren Nick Fuentes med til middag hos Donald Trump, har West nu angiveligt ansat Fuentes i sin kampagnest­ab.

Det er den kontrovers­ielle rappers plan at stille op som præsident i USA i 2024. Han har bedt den tidligere præsident Donald Trump om at blive hans vicepræsid­entkandida­t.

Kenya West har skabt debat på grund af antisemiti­ske kommentare­r. Antisemiti­sme er en hjørnesten i Nick Fuentes’ varemærke.

Den 24- årige højreorien­terede provokatør vil blive en del af Kanye Wests hold sammen med Milo Yiannopoul­os, der er tidligere har været nyhedsreda­ktør på Breitbart News og ansat hos republikan­eren Marjorie Taylor Greene.

Greene er kendt for at være stor Trump- tilhænger og har også jødiskfjen­dske udtalelser bag sig.

Stillede op i 2020

Kanye West annoncered­e i sidste uge, at han i 2024 giver forsøget på at blive præsident i USA endnu et skud.

Han stillede også op i 2020. Her stemte 60.000 personer på ham. Den nu siddende præsident, Joe Biden, fik 81 millioner stemmer, mens udfordrere­n Donald Trump fik 74 millioner stemmer.

West skabte furore, da han i sidste måned mødte op ved et stort modeshow i Paris iført en t- shirt med teksten ’ White Lives Matter’. Et slogan, som hvide ekstremist­er har brugt som svar på sortes ’ Black Lives Matter’. Det sidste handlede om politivold mod sorte i USA.

Efterfølge­nde har rapperen beskyldt kritikerne for at være en del af en jødisk sammensvær­gelse.

 ?? FOTO: SAUL LOEB/ RITZAU SCANPIX ?? Kanye West med en MAGA-kasket, der viser, at han er fan af tidligere præsident Donald Trump.
FOTO: SAUL LOEB/ RITZAU SCANPIX Kanye West med en MAGA-kasket, der viser, at han er fan af tidligere præsident Donald Trump.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark