Ekstra Bladet

HVAD BLIVER DET NÆSTE?

-

Krænkelses­kulturen viser igen sit grimme ansigt, og denne gang er det gået ud over Pyrus.

Den folkekære nisse er blevet ramt af et par dansende flødebolle­r. Hvad bliver det næste?

Vi har allerede i krænkelsen­s navn givet afkald på flere historiske begivenhed­er og folkekære børnebøger som Lille Sorte Sambo, Pippi Langstrømp­e og mange flere.

Vi tilsidesæt­ter det, der engang har været der, og sletter de ting i historien, som ikke passer ind i det politisk rigtige billede af, hvordan nogle synes, at verden skal se ud.

Hvad bliver det næste? Ja, måske bliver det black friday, der må stå for skud. For hvorfor skal det være en ’ black’ og ikke en ’ white’ friday – eller måske mere politisk korrekt bare

Måske bliver det black friday, der må stå for skud. For hvorfor skal det være en ’ black’ og ikke en ’ white’ friday

’store udsalgs- fredag’. Det ville passe godt ind i den verden, vi er ved at skabe, for så bliver vi, der er rødhårede, lyshårede eller er skaldede, ikke krænket på vores følelser.

Men indtil videre virker det, som om minoritete­n bestemmer, og de store som TV 2 af frygt for nogle få menneskers opråb går på knæ og bukker for at undgå dårlig omtale.

Hvor verden bevæger sig hen, og hvor meget af historien vi skal glemme eller slette, må tiden vise.

En ting er dog sikkert: Der er nogle af os, der kommer til at savne tiden med Pyrus, vores allesammen­s nisse. Savne historien med alle dens ansigter, både de gode og dårlige sider af den.

Personligt vil jeg dog ikke stoppe med at lære mine børn, hvordan verden også har set ud.

Carsten Sørensen Roskilde

 ?? FOTO: CHRISTER HOLTE ?? Også Pyrus må nu stå for skud i dagens krænkelses­kultur, og Carsten Sørensen kommer til at savne den folkekære nisse.
FOTO: CHRISTER HOLTE Også Pyrus må nu stå for skud i dagens krænkelses­kultur, og Carsten Sørensen kommer til at savne den folkekære nisse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark