Ekstra Bladet

Gult kort kan blive afgørende

-

DOHA ( Ekstra Bladet): Danmarks VM- skæbne kan ende med at afhænge af et gult kort.

Ja, du læste rigtigt. For et ganske absurd scenarie kan blive til virkelighe­d, hvis det danske landshold kvajer sig og sætter point over styr mod Australien. Lad os starte med det simple.

Alle andre resultater end en sejr betyder, at Frankrig og enten Australien eller Tunesien vil gå videre til ottendedel­sfinalerne fra gruppen.

Men sejr kan også vise sig ikke at være nok for Danmark, hvis Tunesien besejrer Frankrig.

Vinder Danmark, og Tunesien slår Frankrig, så vil begge nationer nemlig slutte på fire point.

Nu er det så målscoren, der bliver afgørende. Før dagens kampe har Danmark en målscore på 1- 2, og Tunesiens lyder på 0- 1. Ender Danmark eksempelvi­s med at vinde med 2- 0 over Australien, og Tunesien vinder med 2- 1 over Frankrig, så går Danmark videre på andenplads­en med målscoren 3- 2 mod Tunesiens 2- 2. Er målforskel­len helt ens, så er det antallet af scorede mål i alle gruppekamp­ene, der træder i kraft. Hvis både Danmark og Tunesien vinder med 1- 0 i onsdagens kampe, så vil Danmark avancere med en målscore på 2- 2 mod Tunesiens 1- 1.

Og nu kommer det opsigtsvæk­kende. Begge nationer har i skrivende stund fået fire gule kort og står derfor noteret for - 4 point.

Dermed kan det altså komme dertil, at det kan betale sig at holde sig tilbage for at undgå advarsler. Er Danmark og Tunesien helt lige på point, målscore og i fair play- regnskabet, skal der trækkes lod om pladsen i ottendedel­sfinalerne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark