Ekstra Bladet

Stegelmann glæder sig over det

-

Selvom Jakob Stegelmann i sin tid var med til at starte ’ Disney Sjov’, så har han nu også været med til at lukke det ned. Men det er en god ting, fortæller han.

– Virkelighe­den er jo en anden i dag, end den var dengang i starten af 90’ erne, hvor tegnefilm var noget forholdsvi­st sjældent – i hvert fald tegnefilm af god kvalitet. Og det var Disney, der havde det bedste.

– De har stadig nogle fantastisk­e ting, men DR har længe ønsket at prøve noget andet, især ved at aktivere den danske animations­branche. Det har så betydet, at der er blevet sat gang i nogle produktion­er, hvoraf nogle er blevet færdige. Så nu kan vi bruge den time på at vise dem.

Disney ikke helt ude

På pressemøde­t i går blev det meldt ud, at de første danske produktion­er i det nye program bliver ’ Mesterlige monsterbør­n’ og

’ Karlas Fantalasti­ske klasse’, mens der derudover også udkommer en serie fra Finland med navnet ’ Den ustoppelig­e gule Yeti’.

– Samarbejde­t med Disney er ikke ophørt, og der kommer muligvis noget Disney i andre sammenhæng­e. Det er ikke et brud på den måde, men det var bare en tradition, som havde nogle problemer i en moderne streamingv­erden, fordi vi ikke kunne streame programmer­ne.

– Men nu, hvor vi så har lavet et nyt koncept på samme tidspunkt, så er der frit valg på alle hylder. Og det giver et program, der dels viser nogle danske tegnefilm, som er meget fantastisk­e, men også giver noget mere fleksibili­tet med hensyn til, hvornår man viser det.

– For selvom det skal vises klokken 19, så kan man også se det online på alle tidspunkte­r.

 ?? FOTO: MIRIAM DALSGAARD/ POLFOTO ?? Jakob Stegelmann forklarer, hvorfor ’ Disney Sjov’ nu lukker.
FOTO: MIRIAM DALSGAARD/ POLFOTO Jakob Stegelmann forklarer, hvorfor ’ Disney Sjov’ nu lukker.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark