Ekstra Bladet

Krause- Kjær færdig på DR

- SØREN SCHMIDT ss@ eb.dk

’ Farvel til Deadline,’ skriver Niels Krause- Kjær i et opslag på Facebook, der handler om netop det – hans farvel til programmet ’ Deadline’, som han har været vært på siden 2014.

I opslaget fortæller han, at det er en beslutning, han tog for halvandet år siden.

Her meddelte han DR, at 2022 ville blive hans sidste år på ’ Deadline’.

’ Så om et par måneder er det slut efter 10 år som vært og næsten 1000 Deadlineud­sendelser. Til februar udkommer min næste roman, ’ Nedsmeltni­ng’. Til marts fylder jeg rundt. Det er tid at ryste posen, skrive flere bøger, holde flere foredrag og samle små og halvsmå projekter op undervejs,’ skriver han.

Savn og glæde

Krause- Kjær har i mange år skrevet bøger ved siden af sit virke som tv- journalist og politisk kommentato­r. Det får han mere tid til nu, men det er en ambivalent følelse.

’ Jeg vil savne Deadline voldsomt, og glæder mig voldsomt,’ afslutter han sit opslag.

Både på Berlingske, Jyllands- Posten og DR har Krause- Kjær primært beskæftige­t sig med politik og været vært på forskellig­e programmer, heriblandt hans talkshow ’ Krause på tværs’, som blev sendt på P1.

Den journalist­iske karriere har dog også været sat på pause for en stund, da han i slutningen af 90’ erne blev pressechef for den konservati­ve folketings­gruppe.

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Niels Krause- Kjær stopper for at få tid til forfatterg­erningen.
FOTO: ANTHON UNGER Niels Krause- Kjær stopper for at få tid til forfatterg­erningen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark